2012. július 28., szombat

Csirkecombok vele sült krumplival


Én már mondtam, hogy a nyakamba kötöm a fotóapparátomat, de hiába no, ha elfelejtem. Csak tudnám, hogy hol van a Cavintonom ? :)
Szóval történt, hogy könnyen elkészíthető, sülés közben magára hagyható étel készüljön, ne kelljen vele sokat bíbelődni, stb, stb, Ja! és hogy a köret is vele együtt készüljön el. Így esett a választás erre a finomságra.

Hozzávalók
6 db óriási felső csirkecomb
sült csirke fűszerkeverék.

Körethez
1-2 db paradicsom
1 nagyobb zöldpaprika
1 kisebb csípős zöld paprika

2 kg krumpli (lehet kevesebb, de nem érdemes, mert nagyon finom)
A krumplihoz
1 teáskanál só
1 teáskanál fehér bors
1 teáskanál fokhagyma por
3 evőkanál mustár.

Elkészítés
A húsokat a fűszerkeverékkel jól beszórjuk, alul kicsit sóval bekenjük és félre tesszük, amíg a krumplit és a hozzá való masszát elkészítjük.

A közepes nagyságú krumplikat meghámozzuk, negyedeljük.
A sót, a borsot, a fokhagymaport és a mustárt jól összekeverjük és az egész masszát rátesszük a krumplira és  kézzel úgy elkeverjük, hogy mindenütt érje a krumplikat.
Egy jó nagy kacsasütő aljába öntjük a masszás krumplikat. Tetejére rakjuk a csirkecombokat. A paradicsomot, zöld, és fehér paprikákat felszeleteljük és a húsokra helyezzük.

A kacsasütő tetejével befedjük. Előmelegített sütőben kb  45 percig sütjük kb 220 fokon. Amikor letelik az idő levesszük a kacsasütő tetejét és ha még nem pirosodtak meg a combok, akkor szabadon még 5-10 percig süthetjük.

Isteni finom. Amit az is bizonyít, hogy amikor leültünk ebédelni, mindenki csak a tányérjával foglalkozott, s amikor már minden kiürült, még a kacsasütő aljából is kitunkolták a szaftot egy frissen sült kenyérrel, akkor jutott eszembe, hogy fotót nem készítettünk. De azt hiszem mindenki meg fogja tapasztalni, ha ezt kipróbálja.
Nem bánja meg.


Ez a frissen sült kenyér dukált hozzá.

10 megjegyzés:

 1. Szeretem én is az ilyen együtt készíthető ételeket, energia és időspórlás, mégis fincsi, mert átvesiok egymás zamatát is:)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon finom lehetett, én is szeretem az ilyen önállóan készülő fogásokat :)!

  VálaszTörlés
 3. Ez viszont döfi! Főleg ha "Római tálban" van elkészítve!

  VálaszTörlés
 4. Jól hangzik, jó is lehetett!:)

  VálaszTörlés
 5. Kati ! Igen, én is, illetve mi is szeretjük. Én főleg azért, mert nem kell vele sokat bajlódni és nagyon finom.

  VálaszTörlés
 6. Csavi! Ez most kacsasütőben készült, de a rokona nem is olyan régen itt volt látható a blogon, rómaiban :))) Azért a Te Római Tálad sokkal szebb ám, mint az enyém !!

  VálaszTörlés
 7. Marym ! Köszönöm - tényleg az volt, szeretem a gyorsan készülőket........... főleg ebben a hőségben.

  VálaszTörlés
 8. Róza! köszönöm - így, ahogy mondod !

  VálaszTörlés