Én már mondtam, hogy a nyakamba kötöm a fotóapparátomat, de hiába no, ha elfelejtem. Csak tudnám, hogy hol van a Cavintonom ? :)
Szóval történt, hogy könnyen elkészíthető, sülés közben magára hagyható étel készüljön, ne kelljen vele sokat bíbelődni, stb, stb, Ja! és hogy a köret is vele együtt készüljön el. Így esett a választás erre a finomságra.
Hozzávalók
6 db óriási felső csirkecomb
sült csirke fűszerkeverék.
Körethez
1-2 db paradicsom
1 nagyobb zöldpaprika
1 kisebb csípős zöld paprika
2 kg krumpli (lehet kevesebb, de nem érdemes, mert nagyon finom)
A krumplihoz
1 teáskanál só
1 teáskanál fehér bors
1 teáskanál fokhagyma por
3 evőkanál mustár.
Elkészítés
A húsokat a fűszerkeverékkel jól beszórjuk, alul kicsit sóval bekenjük és félre tesszük, amíg a krumplit és a hozzá való masszát elkészítjük.
A közepes nagyságú krumplikat meghámozzuk, negyedeljük.
A sót, a borsot, a fokhagymaport és a mustárt jól összekeverjük és az egész masszát rátesszük a krumplira és kézzel úgy elkeverjük, hogy mindenütt érje a krumplikat.
Egy jó nagy kacsasütő aljába öntjük a masszás krumplikat. Tetejére rakjuk a csirkecombokat. A paradicsomot, zöld, és fehér paprikákat felszeleteljük és a húsokra helyezzük.
A kacsasütő tetejével befedjük. Előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük kb 220 fokon. Amikor letelik az idő levesszük a kacsasütő tetejét és ha még nem pirosodtak meg a combok, akkor szabadon még 5-10 percig süthetjük.
Isteni finom. Amit az is bizonyít, hogy amikor leültünk ebédelni, mindenki csak a tányérjával foglalkozott, s amikor már minden kiürült, még a kacsasütő aljából is kitunkolták a szaftot egy frissen sült kenyérrel, akkor jutott eszembe, hogy fotót nem készítettünk. De azt hiszem mindenki meg fogja tapasztalni, ha ezt kipróbálja.
Nem bánja meg.
Szeretem én is az ilyen együtt készíthető ételeket, energia és időspórlás, mégis fincsi, mert átvesiok egymás zamatát is:)
VálaszTörlésNagyon finom lehetett, én is szeretem az ilyen önállóan készülő fogásokat :)!
VálaszTörlésEz viszont döfi! Főleg ha "Római tálban" van elkészítve!
VálaszTörlésNagyon finom lehetett Vikikém! :)
VálaszTörlésJól hangzik, jó is lehetett!:)
VálaszTörlésKati ! Igen, én is, illetve mi is szeretjük. Én főleg azért, mert nem kell vele sokat bajlódni és nagyon finom.
VálaszTörlésMaría ! :)))))))) én is :)
VálaszTörlésCsavi! Ez most kacsasütőben készült, de a rokona nem is olyan régen itt volt látható a blogon, rómaiban :))) Azért a Te Római Tálad sokkal szebb ám, mint az enyém !!
VálaszTörlésMarym ! Köszönöm - tényleg az volt, szeretem a gyorsan készülőket........... főleg ebben a hőségben.
VálaszTörlésRóza! köszönöm - így, ahogy mondod !
VálaszTörlés