2012. április 10., kedd

Húsvéti asztalunk


Megmutatom szerény kis húsvéti asztalunk rakományát. Mondván, hogy ezen a húsvéton semmivel sem készülünk, mert mindent latba vetve is talán csak ketten leszünk, esetleg az itthoni gyerekeink átszaladnak, ehhez képest szerintem majdnem "lakodalmi" adag készült el, s milyen jó, mert tényleg -vasárnapi szokásunkhoz híven- most is hatan ültük körbe az asztalt húsvét vasárnapján.

A tálcán - a már említett húsvéti rolád, középen a főtt sonka, jobbra pedig életem első sárgatúrója, ami majd megér egy posztot. No és a tálca két végénél a hamisítatlan isteni aszpikos tojások. Ezt nagy élmény volt elkészíteni.

Hogy egy tányér miért különbözik a többitől ???? - hááát ezt nem fogja senki sem kitalálni. Elárulom: egy személy nagyon ragaszkodik ehhez és nem is enged belőle :) - akkor legyen úgy, ahogy Ő akarja :)

Süteménysütésből most kimaradtam, mert volt oka, de Kriszta lányom sütött és hozott nekünk is, igy aztán abból sem maradtunk ki. S a hétvégén meg újabb alkalom nyílik a sütésre, remélem el is készülök vele. (ha igen, akkor majd hozom).

Remélem mindenkinek nagyon jól sikerültek a húsvéti ünnepek !!


S mindehhez a sok finomsághoz az elengedhetetlen házi kenyér sült. Újabban rozsos kivitelben !!



10 megjegyzés:

  1. Gyönyörűen megterített asztalotok volt Vikikém! :) Ízlésed lenyűgöző! :) Csak nem Lacusod-é a tányér? Nekünk pihenéssel telt az ünnep és így volt jó. :)

    VálaszTörlés
  2. Pazar asztal tele finomsággal! Szalad az idő, már a húsvéton is túl vagyunk :)

    VálaszTörlés
  3. Vikuci,nagyon sok finomságot tettél az asztalra,és nagyon szép a teríték!:)Puszi.

    VálaszTörlés
  4. ...es en errol mind lekestem! Atyam, miert nem kuldtel jelzeseket nekem??? OOOoo!Mostmar csak a kepernyot nyalogathatom!
    ILDIKO

    VálaszTörlés
  5. Remek ételsor, gyönyörű terítés!
    A kenyered pedig szuper!

    VálaszTörlés
  6. Marym! Köszönöm szépena dícsérő szavakat. ÓÓ nem Lacusé ! Az egyik legkisebbikemé, aki ragaszkodik ehhez a színhez, mintához :) Na majd leszokik róla mire megnő :)

    VálaszTörlés
  7. Vicuska ! Köszönöm. Igen - lassan lehet a Pünkösdre készülni, nehogy elfelejtsünk valamit :)

    VálaszTörlés
  8. Dittuskám! köszönöm szépen, pedig ahogy ez indult ???? úgy volt hogy mégcsak húsvéti semmi sem lesz, aztán szombaton reggel irány a konyha és vasárnap már terítékre kerültek a finomságok. De jó volt látni, hogy alig maradt belőle :))

    VálaszTörlés
  9. Marisz57 ! Nagyon szépen köszönöm, igazán kedves Tőled. :)
    A kenyerem, pedig az egyik legnagyobb kedvencem, minden változatban.

    VálaszTörlés
  10. Kedves Névtelen ILDIKÓM !!!!!!! Hát miért nem kiabáltál, hogy ebben a nagy húsvéti hidegben, meg télben küldjek Neked egy kis hazait :) Nem tudom ugyan, hogy nálatok hol tart az időjárás, de nálunk még hó is volt húsvétkor.
    A képernyőmet meg ne nyalogasd, otta Tiéd :) :) azt nem nekem kell lepucolni :) hi hi :)))))))

    VálaszTörlés