2012. április 15., vasárnap

Sonkás, medvehagymás



Lassan lecseng a medvehagyma szedésének ideje, elkezd virágozni, s ettől a pillanattól fogva már nem szabad szedni. Nekem volt még szerencsém, hogy egy óriási doboz medvehagyma birtokába jutottam - interneten keresztül- igy nálam most folyik a medvehagyma projekt. Most minden ételt a medvehagymához igazitunk, így ezt a sonkás tojásrántottát is.

Kevés zsíradékon (olajon) egy kisebb fej hagymát átlátszóra párolunk, hozzáadjuk a sonkakockákat -amelyek még a húsvéti maradékok között volt található -. Megfelelő mennyiségű tojást (szemlyenként 3 db-ot) felverünk, kissé megsózzuk, belekeverjük az apróra csíkozott medvehagymát és ráöntjük a sonkás hagymára. Nem kevergetjük, csak a serpenyő oldalától befelé terelgetjük, egy fa- vagy a hőt bíró műanyag kanállal. Igy nem esik össze a tojásunk, hanem szép  magas marad.

(Sietek, mert készülőben van a medvehagymás sajtos kocka alapanyaga is), amit ha kisül, akkor hozok :)
Jó étvágyat a reggelihez.

2 megjegyzés:

  1. Én még sosem ettem medvehagymát, de mindenki csak ódákat zeng róla, így a tavaly szedtem magot a mezőn most elültettem, kiváncsi vagyok mi lesz belőle.
    Amúgy most kezdenek kelni a paprikák amit küldtél:)

    VálaszTörlés
  2. Én is az idén kóstoltam először a medvehagymát:) Kaptam a piacon gyökereset, elültettem, remélem, jövőre már arról szedhetek:)
    A rántotta nagyon guszta:)

    VálaszTörlés