2011. december 9., péntek

Szarvasi ropogós

 Ezt a finomságot még akkor készítettem, amikor még csak lázálom volt a korházba költözésem, de már előtte 2-3 hónapja diétáznom kellett. (azóta sem változott semmi, pedig egy nem várt műtétet is beiktattak) Gondoltam azért ezt a receptet -és még van egy-kettő- felteszem, ne fonnyadjon itt a gépemen. A helyzet változatlan, én már nem élek (sajnos) ilyeneken, de majd eljön az az idő, amikor kétpofára fogom enni a bográcsosat, legalábbis remélem. (A karácsonyi eszem-iszom-sütök-főzök műsor nálunk nullázódik, teljes egészében elmarad. Képzeljétek el, hogy még a kenyeret is a boltból vesszük már egy hónapja. Na ez azért már borzasztó.

De addig is:

Hozzávalók:
4 szelet pulyka (csirke) mell vékonyra klopfolva
4 szelet prágai sonka
4 szelet bacon szalonna
panírozáshoz : tojás, liszt, morzsa

A pulykaszeleteket kiklopfoltam, kicsit besóztam, pár percre félretettem.
A kiklopfolt hússzeletekre helyeztem a prágai sonkát és a bacon csíkokat, amelyeket előtte mikróban kicsit megolvasztottam.
Az egészet feltekertem, paníroztam. Sütőzacskóban egymás mellé raktam őket, olajspriccelővel kicsit megspricceltem, a zacskó száját lezártam és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem. Nem írok időt, mert az én sütőm nagyon hamar süt.
Köretnek hasábburgonyát adtam.
Oldalborda jóízűen falatozta, amíg én mellette a diétánál is diétásabb, s már nem is kívánatos piritos kenyeremet rágcsáltam.

Hidegen szeletelve is nagyon fincsi.


15 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Borzasztó lehet, hogy ilyen finomságokról le kell mondanod! Gyors gyógyulást kívánok neked!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sajnálom hogy ilyen és ehhez hasonló finomságokról le kell mondanod. De bizzál benne, hogy nem olyan sokáig kell rá várnod és akkor megint minden rendben lesz! Addig pedig pihenjél gyógyulj meg mielőbb.
    Nagyon guszta ez a pulykaszelet biztosan nagyon finom !

    VálaszTörlés
  4. Jaj de jó újra látni, hogy van mozgás a blogodon! Nagyon guszta amit készítettél! Gyógyulj meg minél hamarabb! Hozzál nekünk minél több fincsi receptet. Nagyon hiányoztál! Puszi. Judit

    VálaszTörlés
  5. VIKIM!
    Isten hozott ujra vissza!Orulok hogy ujra latlak! Gondolom dietaznod is kell, eltudom kepzelni mit erezhetsz amikor a finomsagokat keszited.Vigyazz magadra es pihengess, ne hamarkodd el.Sok-sok puszika: ILDIKO

    VálaszTörlés
  6. Vond el jó könyvekkel a figyelmed. Anyunál ez bevált, most van otthon 3 hete bokaszalag-húzódással/szakadással... Jobbulást kívánok, meg akkor kérjük a diétás recepteket!

    VálaszTörlés
  7. Kedves Viki, nagyon klassz ez a recept, szerintem még a karácsonyi menümbe is bekerül, mert amúgy ritkán készítek bundázott húst.Jobbulást neked és kitartó diétázást, hogy aztán újra hozhasda fincsi recepteket:)

    VálaszTörlés
  8. Viki! Jobbulást, minden jót kívánok! :))

    VálaszTörlés
  9. Jobbulást, jó egészséget Viki :)!!!! Ez is egy nagyon jó recept!!!

    VálaszTörlés
  10. Drága Viki! Jobbulást kívánok én is! A recept megint nagyon klassz. :)

    VálaszTörlés
  11. Vikikém jobbulást kívánok! :)

    VálaszTörlés
  12. Drága Vikikém! Minél előbbi gyógyulást kívánok. Örülök hogy legalább már itt vagy egy kicsit velünk. Reménykedjünk együtt, hogy hamarosan eljön a bográcsos kaják ideje is.

    Nemrégiben küldtem választ a leveledre, megkaptad??? Csak azért kérdezem mert több levelet nem kaptam meg,és amit én küldtem az sem érkezett meg.

    Csodás hétvégét kívánok, sok-sok pihenéssel.

    VálaszTörlés
  13. Viki drága!
    Nagyon szíven ütött a kenyér vásárlós mondatod. Szegény, gondolom ez is megvisel plusszban a saját eü provlémád mellé.
    Kívánom, hogy a karácsonyfa alá valamilyen rejtályes módon bekerüljön egy hatalmas adag egészség. Amit aztán tartósan magadnak tudhatsz.
    Puszillak. ja, a ropogósodból most helyben betolnék, ha lenne.

    VálaszTörlés
  14. Lányok ! Mindenkinek mindent nagyon szépen köszönök. A gyógyulás sajnos nem rajtam mulik. Én mindent elkövetek. Elképzelhető, hogy itt már valami más rombolja a szervezetet, s ott benn jó társra talált az epehelyemmel, vagy azzal a kis nyavajás epecsatornával. Az orvosok sem tudnak semmit tenni.
    Egy a nagy baj, ÉÉÉÉÉÉÉHHHHHHHHEEEEEEEESSSSSSSSSS VAGYOOOOOOK !!!!!!!!!!!! - és közben egy dekát sem fogytam :(

    VálaszTörlés
  15. Titi Drága ! Neked csak azért külön írok, és köszönöm az olvasási javaslatod, de nem elég az epe, hanem ehhez még az is jön, hogy a jobb szememre elvesztettem az éleslátásom, és mindkét szememen szürke hályog van.
    Ugye ne is folytassam.
    Örülök, ha napi szinten annyi kis olvasni valót megengedhetek magamnak, amit a blogon (blogjaitokon) tölthetek, vagy az e-mail-jeimet megnézem.

    Ház ez a nagy büdös helyzet......... de nem adjuk fel. :)

    VálaszTörlés