2011. december 13., kedd

Pufi kiflik töltelékkel


Még kórházi tortúra járatom előtt láttam meg ennek a kifliknek a receptjét Jucinál. Bele is szerettem tisztességesen, meg is ígértem neki, hogy én is megsütöm. ami nem is maradt el, csak én léptem egy "elkanyarodó" vágányra. A receptet is Jucinál találjátok.

   A recept összetevőin semmit sem változtattam, de nehogy fogyókúrásra vegyük már a dolgot, megbolondítottam a közepét egy kis sonkával, sajttal és egy karika kolbásszal. Jót tett neki.

Ellopiztam Jucitól a leírt receptjét és bemásolom, hátha valakinek kedve támad megsütni, amit nagyon ajánlok, mert valóban nagyon finomak voltak.

Hozzávalók: 700 g liszt, 1 dl olaj, 1 dl cukor (ugyanazzal a pohárral mérve), 5 ek. tejpor, 2 tojásfehérje, 1 citrom héja, 30 g élesztő, 400 ml langyos víz, 1 kiskanál. só.
Először az élesztőt folyékonnyá kavarjuk 2 ek. cukorral. A megmaradt cukorral habbá verjük a tojásfehérjéket. Ha mindezekkel megvagyunk, akkor a többi hozzávalóval a dagasztógépbe pakoljuk és hagyjuk, hogy dolgozzon. Ha kész a tésztánk 40 percig kelni hagyjuk.
Addig előkészítjük a tepsiket, mindegyiket sütőpapírral béleljük ki.
Tésztánkat hat részre osztjuk. Mindegyik gömböt átgyúrjuk, majd kör alakúra nyújtjuk 12-be vágjuk és tetszés szerint töltjük.
Én most mogyorókrémmel töltöttem. Kifliket formázunk, mindegyiket megkenegetjük tejjel elkavart tojássárgával, de mielőtt sütőbe tolnánk megszórjuk cukorral is, vagy vaníliaporral.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt szép mosolygósokra sütjük.

8 megjegyzés:

  1. Guszták, nagyon finom lehet ! De fincsi lehet a kolbászosod kiflid is!

    VálaszTörlés
  2. Nem baj, ha pufik, biztosan bőséges bennük a töltelék:) Nagyon gusztán néznek ki:)

    VálaszTörlés
  3. Remélem vakvbágányra tértél, s visszasietsz a rendesre.
    pufik-e vagy se, a lényeg, hogy kívánatosak.

    VálaszTörlés
  4. Remélem már jobban vagy Viki!
    Szépek ezek a kiflik!Most így reggelire ennék belőlük szívesen.

    VálaszTörlés
  5. Bocsi Viki drága! Most olvasom, hogy sikerült elkészítened a kiflicskéket.
    Nagyon örvendek, hogy ízlett a családodnak. Puszi!

    VálaszTörlés
  6. Viki az élesztőt,hogyan lehet a cukorral folyékonnyá keverni?
    Nagyon jól néznek ki. Rengeteg fehérjém van. Vittem a receptet.

    VálaszTörlés
  7. Lányok, köszönöm szépen mindenkinek a komentet. Nincs gépem és egy ideig nem is lesz, amíg újat nem veszek. Egy-egy pár percre a férjem gépét használhatom, de az év végi hajrá miatt nem sok lehetőségem van rá.

    Valikám ! Bocsi, hogy nem javítottam át Juci receptjét. Az élesztő folyékonnyá tétele annyit jelent, hogy fel kell futtatni az élesztőt.

    VálaszTörlés