2011. szeptember 9., péntek

Tanuljunk meg csirkét filézni :)





Nem árt, ha kicsit felfrissítjük tudásunkat, s ujra átgondoljuk tudunk-e csirkét filézni :) Itt a hétvége, gondoltam, hogy ezzel ajándékozlak meg benneteket. Akinek elsőre sikerül megcsinálni, hát az már egy őstehetség.
Jövőre én sem fogom feldarabolva fagyasztóba rakni a csirkéim. Tavaszig még lesz időm megnézni párszor ezt a videót, hátha addig sikerül is elsajátítanom az igazi filézési technikát.

Sok sikert mindenkinek.

15 megjegyzés:

  1. Én nem igazán tudok, így nekem minden tanács jól jön :)

    VálaszTörlés
  2. Bianka !
    Így még én sem próbáltam, de még megtanulhatom :)

    VálaszTörlés
  3. Hát ez valami fantasztikus!
    Nagyon meg kellene tanulnom. Azért majd megmutatom a férjemnek is, mert szégyenlem, de ő nálam sokkal jobban tud szárnyast trancsírozni, főleg kacsát és libát.
    Köszi a videóért!

    VálaszTörlés
  4. aztqrva...hogy ez mekkora
    (és most elnézést az előző mekkoráért ;) )
    én 2x is végignéztem. a csirkeszárny középső részének esztétikussá tételével holnap bepróbálkozom. Ellenben asszem az egész állat ilyen irányú kiterítéséhez egy hónapig naponta 1-2 pipit kellene szétszecskálnom, s nem garantálok a sikerért.
    Oldalbordám megkérdezte, hogy vajon mennyibe kerül ott egy menü ahol ez a pasi tevékenykedik a konyhán?

    VálaszTörlés
  5. Nöné! ugye mekkora durranás? Apjukot tessék bevonni ebbe a bontási formába is :))

    VálaszTörlés
  6. 4gyerek (Éva) ! Minden meg van bocsájtva, ugyanis nekem is valahogy így szaladt ki a nyelvem közt. A másik: éppe ez jutott nekünk is eszünkbe, vajon ki tudnánk fizetni a nyujgdijunkból egy komplett menüt ebben az étteremben ? :))))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon bravúros volt!! Le a kalappal a szakács tudása előtt. Megnézem még néhányszor és biztosan menni fog :D

    VálaszTörlés
  8. Én már filéztem csirkét régebben (fenn van valahol a blogomon), de tisztán késsel, azzal nem volt egy gyalogmenet.... Emlékszem, 2 x 3 csirkét csináltam, a harmadik mindig kész volt már 35-40 perc alatt:)))

    Tényleg ki kéne próbálni, mert megtöltve, felgöngyölve kifejezetten ízélmény, és látványnak is remek! Viki köszi a videót!

    VálaszTörlés
  9. VIKIM!
    Ez fantasztikus! Nagyon tetszik! de egypar probacsirkere lenne szuksegem ehhez, uuugy 10-15. hihi Egy ido utan biztosan kitudnam forgatni mar oket a koponyegukbol. Hogyan tudnam ezt a videot betenni a favoritomba?? Irnal mar rola. Koszi!

    VálaszTörlés
  10. Nem is rossz gondolat :)

    Nézz be hozzám, ajándék vár :)

    VálaszTörlés
  11. Marcsi ! Én is ezt mondom :))

    Kata ! hát nem semmi egy produkció, de nem kivitelezhetetlen, s ha belegondolunk egy jó kis töltelékbe ?! hmmmm :))

    VálaszTörlés
  12. Zsu! Csak meg kell próbálni.

    Köszönöm, voltam nálad, köszönöm az ajándékot, nem is tudom mit kezdjek vele, mert már egy párszor megkaptam, azért köszönöm, hogy gondoltál rám.

    VálaszTörlés
  13. ILDIKÓM !! Remélem az uj házba uj óriási hütőket is beállítottatok, akkor meg gyerünk, hajrá a csongozással :) mi az Neked, az a 10-20 csirke egymmás után.

    A videó kódját Margitnál az általánosba betettem :) :) gyakorolj nekem rendesen :)

    VálaszTörlés
  14. na, akkor egy másik gyakorlat, én is most kaptam erről a fülest:
    http://life-style.hu/eletmod/2011/9/30/Fokhagymat_pucolni_tiz_masodperc_alatt_Nem_lehetet

    VálaszTörlés
  15. Hát ez se semmi. Pontosan 2 ekkora tálam van, már csak a fokhagymát kell megvenni hozzá :)
    Jövő őszig van időd keresgélni, hogy lehet csípős paprikát "fájdalom" nélkül boncolgatni :))

    VálaszTörlés