2011. június 26., vasárnap

Sertésszelet dijoni magos mustárral

 
ÓÓ igen, csak úgy egyszerűen, veszünk 1-2 szelet sertéskarajt, kicsontozzuk. A husos csontból zöldségekkel főzünk egy könnyű kis levest.

A kicsontozott karajt kissé megütögetjük, (nem klopfoljuk agyon) mindkét oldalát kissé megsózzuk, kevés fehér borssal beszórjuk. Kevés zsiradékon mindkét felét hirtelen átsütjük, majd a serpenyőbe teszünk egy kevéske huslét, beletesszük a szelethusokat, amelyeket dijoni magos mustárral jól bekentünk. Egy gyors piritás -addig, amig a huslé el nem fogy- és máris kész a finom dijoni sertésszelet.

Nyers (kissé megsózott, majd levéből kifacsart) szeletelt uborkát, darabokra tépkedett salátaleveleket, és néhány piritott kenyérkockát adunk mellé.


Ha jó meleg napon fogyasztjuk, jócskán lecsuszhat egy pohár söröcske utána :)

4 megjegyzés:

  1. Fejedelmi ebédet készítettél Viki!
    Imádják a legényeim, gyakran kell nekik ilyen finomságot sütnöm.
    Igaz én sem vetem meg. Hi, hi,hi!

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, ezen nincs mit nem szeretni.

    VálaszTörlés
  3. Lányok, köszönöm Nektek. Tényleg isteni fincsi volt, főleg a friss ubival :)

    VálaszTörlés