Majdnem maradékok felhasználásával készült ez az egyszerü, de számunkra nagyon fincsi ragu. Két kisebb szelet pulykamell maradt egy előző sütésből, de így önmagában már nem biztos, hogy elég lett volna két adagra. A köretet meg nem volt nehéz kitalálni, mert egy fél zacskó előfőzött rizs a maradékok listáján szerepelt. No ehhez kellett egy kis zöldborsót, főtt kukoricát, zöldségeket, 3 kicsike apróra szelt gombát megpárolni, s máris elkészült.
A pulykamell szeletet apró kockára vágtam. Szintén apró kockára vágott fehér hagymát kevéske kacsazsíron megfonnyasztottam, a húst beletéve fehéredésig pirítottam, majd 2 dl húslével felengedtem, sóztam, borsoztam és puhára főztem. Ezalatt az idő alatt a zöldségeket - zöldborsó, kukorica, sárgarépa, fehérrépa, 3 kisebb fej gomba- megpároltam, összekevertem a rizzsel, s máris -tálalásra- készen állt az alíg fél óra alatt elkészült fincsi és egyszerű ebédünk.
cukormentes őszibarack befőttel fogyasztottuk
Finom volt az biztos!Mi is nagyon szeretjük a befőtteket a különböző húsokhoz!
VálaszTörléstegnap mi is pulykát ettünk.
VálaszTörlésde pl. holnap tuti le tudnék tolni ilyent ebédre
Nagyon guszta.
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésNelli ! Maradék felhasználásnál mindig megdobom egy kis fincsi őszibarackkal az ételt :) :)
VálaszTörlés4Gyerek ! Ezzel mi is igy vagyunk :))
Kati !
Bianka !
Köszönöm, tényleg fincsi volt.