2010. október 18., hétfő

Visszatérés - remélem hamarosan

Itt van az ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.

Kiülök a dombtetőre,
Innen nézek szerteszét,
S hallgatom a fák lehulló
Levelének lágy neszét.

Mosolyogva néz a földre
A szelid nap sugara,
Mint elalvó gyermekére
Néz a szerető anya.

És valóban ősszel a föld
Csak elalszik, nem hal meg
Szeméből is látszuik, hogy csak
Álmos ő, de nem beteg.

Levetette azép ruháit,
Csendesen levetkezett:
Majd felöltözik, ha virrad
Reggele, a kikelet.

Aludjál hát, szép természet,
Csak aludjál reggelig,
S álmodj olyakat, amikben
Legnagyobb keedved telik.

Én ujjam hegyével halkan
Lantomat megpenditem,
Altató dalod gyanánt zeng
Méla csendes énekem. -

Kedvesem, te ülj le mellém,
Ülj itt addig szótlanul,
Mig dalom, mint tó fölött a
Suttogó szél, elvonul.

Ha megcsókolsz, ajkaimra
Ajkadat szép lassan tedd,
Föl ne keltsük álmából a
Szendergő természetet.

Petőfi Sándor: Erdőd, 1848. november 17-30

_________________________________

Azt hiszem ennél szebb, találóbb verset nem is találhattam volna a -remélem rövid időn belüli- visszatéréshez, hiszen elmult egy egész nyár azzal, hogy távol voltam, de nem lustaságból, csupán keserü kényszer hatására. Nem akarok és nem is szeretnék az elmult időkről sokat beszélni, inkább csak lassan-lassan elfeledni. Sok minden történ ezen a nyárom, amiről elmondhatom bátran, hogy NEM AZ ENYÉM VOLT !
Csak egy pár sor, hogy mégis képben legyünk. Ujjam még nem tudom használni, s nem is a közeljövőben megoldandó dolgok közé sorolható. Nagyon hiányzik.
A már korábban is rendetlenkededő számitógépem egyik napon teljesen elcsendesedett, s nem volt hajlandó velem tovább kommunikálni.
Bevallom nem is nagyon sürgettem a cserét, mert ugy sem tudtam -majdnem két hónapig- a kezem használni. Augusztus végén azért mégis belevágtunk egy cserébe, ami olyan rosszul sikerült -pedig nem gagyi helyen vásároltunk-, hogy még most sincs saját gépem. Kétszeri csere volt azóta, s ha minden igaz, -de ezt szinte már elhinni sem merem- akkor október második felére igértek egy vadonatuj gépet és nem javitgatásokat. De ugye ez egy hosszu procedura, s a márkaképviselet nem szivesen vette a reklamációt, de belátták, hogy gyári hibás a készülék és nem lehet javitani. ..........de a papirmunka, az kérem szépem papirmunka, s nem haladnak a dolgok olyan jól, hogy adj uram isten itt is a csere. Mindennek ki kell várni a határidejét. Hát nekem van időm, csak a türelmem fogy már néha. Na de ne legyünk kishitüek, meglesz az a masina egyszer, sa akkor lehet tanulni ujra, s előlről kezdeni mindent.
S volt, illetve még most is van egy harmadik dolog, ami bizony elég komoly volt az előző kettőhöz képest. Egy kegyetlen hangszálgyulladás, amitől még ma sincs hangom, de hiszen a beigért fél évből még három hónap hátra van. Türelmesen hallgatok, nem beszélek, nem kiabálok, nem veszekszem :-) :-) hogy micsoda béke van nálunk????????? ---- hááááááát bátran mondhatom magamról, hogy megveregetem a saját kis vállamat, hogy mindezt -remélem- ép ésszel ki lehet birni.
Köszönöm minden kedves érdeklődő barátomnak, akik e-mail-ben, telefonon megkerestek, s távollétemben a blogot látogatták, sőt az újabb rendszeres olvasóimat is nagy szeretettel köszöntöm.
Azért -ha fél kézzel is- de az elmult időszakban egyszer komolyan "kézbe vettem" a konyhát, s teljesitettem egy feladatot, amire hamarosan fény derül. Még fájós kézzel is nagy boldogság volt megoldani.
Ez a nyár nem az enyém volt, de azért nem csüggedünk, inkább igyekszünk visszatérni lassacskán a rendes kerékvágásba.

12 megjegyzés:

  1. Viki, akkor ez tényleg nem a te nyarad volt!
    Nagyon sajnálom,hogy ennyi kellemetlenségben volt - van részed.

    De kitartás, ha nagyon lent van az ember, onnan már csak felfelé vezethet az út.

    Várunk vissza, úgyhogy gyors gyógyulást kívánok!!!

    VálaszTörlés
  2. Viki ez tényleg nem a te nyarad volt, de nyár után, ősz, ősz után tél és az mind, mind a tiéd és vár téged, ahogy mi is vissza :)

    VálaszTörlés
  3. Sajnálom, hogy ennyi kellemetlen és nehéz pillanatod volt a nyáron.Bejegyzésed alapán te egy erős ember vagy, és ez nagyon sokat számít, a pozítiv hozzáállás!Kívánom, hogy minél előbb rendeződjenek a dolgaid és gyógyulj meg!!

    VálaszTörlés
  4. Viki, nagyon örülök, hogy hamarosan visszatérsz. Azt hiszem sokak nevében mondhatom nagy hiányérzet volt bennünk a távolléted alatt. Reméljük, hogy mostmár csak csupa jó dolgok történnek majd veled. Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!

    Nea

    VálaszTörlés
  5. Viki
    Tudom, hogy nem nagy vígasz amit most írok neked, de hat évvel ezelőtt volt egy nap amikor, (utólag tudtam csak meg)hogy az életemből csak két óra volt hátra.
    Látod,itt vagyok, (lehet,hogy azért, hogy bíztassalak a felépülésedre.)
    Kívánom, hogy a régi humorérzéked térjen vissza és akkor már elmondhatjuk, hogy "sínen" vagyunk.
    Javulást kívánok és mielőbb szeretném,ha már visszajeleznéd, hogy könnyesre nevetted magad.

    VálaszTörlés
  6. Szia Viki azt hittem mikor végre jelentkezel jó hireket közölsz ,----hát ezek nem azok ,ugy látom még sok van hátra ,de gondolj arra hogy a következö év nagyon jó lesz:) valamiért ezt a pihenöt mérte rád a sors ,csak kitartás nincs sok hátra és minden szuper lesz megigérem :D .Nagyon hiányoznak az esti röhögö partik :D ember küzdj és bizva bizzál ,veled vagyok gondolatban minden este mikor megnézem a blogod .Türelem és kitartás, puszi Mariska /jó hogy nem telefonoztam ha még beszélni se tudsz ,ez már sok /üdv az egész családnak :)

    VálaszTörlés
  7. De jó, hogy életjelet adtál magadról! Forduljál 180 fokot, hagyd a bajokat a hátad mögött, hajrá!:)

    VálaszTörlés
  8. Jobbulást! Pihenj, erősödj, mi türelemmel várunk!

    VálaszTörlés
  9. Reméljük mi is! De jó lesz megint a finomságaidról olvasni! Továbbra is jobbulást!

    VálaszTörlés
  10. Innét messziről küldök egy nagy ölelést és pozitív energiákat!:)

    VálaszTörlés
  11. Szemi! tündér vagy, köszönöm, már gyakorlom a lépcsőnjárást, hogy minél feljebb jussak :-)

    Bianka! Legyen Neked igazad, s jöjjön mán az a jóóóóóóóóóóóóó :) :)

    Ottis! Neked is köszönöm. Még szerencse, hogy jó hangulatu vagyok :)))

    Nea! Nagyon jólesnek soraid. köszönöm. Igyekszem én nagyon :))))

    Iván! Te egyetlen fiuembör :))))) köszi a biztatást. Tudod az a szerencse, hogy a jóhangulatom még nem hagyott el. Már csak a saját masinámat várom, hogy ujra ismerkedhessek a világhálóval :))
    Köszi a biztatást.

    Mariskám! Köszönöm Neked is. Ami azt illeti, most sok minden jól esne, de egy jó nagy röhögést tuti nem tenne jót. Igy csak néha magamban bulizok egy jó nagyot, s mélyen hallgatok. Köszönöm és olyan jól esik minden, amit Tőletek kaptam/- kapok.

    Kata drága ! már a hátam mögött van minden, és sikerült a 180 fokos fordulat is. Már csak arra várok, hogy egy jónagyot kiabáljak. :))))))

    Egycsipet! Neked is nagyon szépen köszönöm. Igyekszem vissza.

    Lizann!!! Hááááát remélem nem felejtettem el még teljesen a konyhát, bár nem sok uj alkotással rukkoltam elő az elmult hónapokban. Na de majd ezután...........


    Mary! Neked is hálás köszönetem. Olyan jó, hogy vagytok.

    ------------------------

    Mindnyájótoknak köszönöm a kedves szavakat, olyan jól esett, hogy mindjárt sikitanék egy jó nagyot örömömben :))))

    S ha minden igaz egy jó hét mulva már itthon lesz a saját gépem is, akkor talán egy kicsit többet tudok közelben lenni.
    Igy legyen.

    VálaszTörlés
  12. Kedves Viki ! Nekem is hiányoztál , és többször akartam email-ben érdeklődni hogy hová lettél ? Ez az év nekem is kiosztott pár pofont, és sajnos a környezetemben is azt észlelem hogy egyre több a baj. Bízzunk benne hogy lesz felfele is , várlak vissza, üdv. ! J.

    VálaszTörlés