2010. október 28., csütörtök

Füszeres házi sajtkrémmel töltött fasirozott

Nevessetek csak ki nyugodtan, de én imádom a menza fasirozottat, azaz imádnám, de sohasem készitettem. Menza fasirtnak nevezem én azt az alapanyagtömeget, amelyhez mégcsak nem is közelit sem a hus, sem a piros füszerpaprika. Szerintem szójából és áztatott kenyérből készülhet, de sohasem jöttem rá. Most sem, pedig nagyon igyekeztem. Na mindegy...... lényeg, hogy nagyon fincsi lett. Főleg azért, mert az egész fasirozott mire megsült menetközben alakult ilyenre...........
Az én fasirozottam hozzávalói:
50 dkg darált sertéshus (legközelebb csirkemell lesz soron)
2 nagy szelet tejben áztatott kenyér kifacsarva
1 teáskanál köménymag,
4 jó nagy gerezd fokhagyma szétzuzva
izlés szerint só
.........hát eddig megvolnánk......... de jött a menetközbeni ötlet, s a hütőből előbujt egy jó nagy adag zöldfüszeres házi krémsajt.
Elővettem egy közepes méretü merőkanalat, jócskán bevizeztem (igy könnyebben kiborul a fasirozott a tenyerünkbe) és kibéleltem a hússal, s a mélyedésbe tettem egy pupozott teáskanál (vagy még több is ment néha) füszerezett házi krémsajtot.
Ezt amolyan nagyon fakónak, szintelennek találtam, s már- már majdnem a kedvem is elment tőle, de jött egy másik ötlet: a kaliforniai paprika, amiből pár csikot fölkockáztam.

A zöldfüszeres krémsajtra rászórtam pár kocka kaliforniai paprikát, s a merőkanál széléről lelógó fasirt anyaggal (vizes kézzel) beboritottam. Tenyerembe pottyantottam a merőkanálból a fasirozottat, egy-két forgatás és irány a serpenyőben lévő olaj.


Egy közepes méretü serpenyőben felmelegitett olajban szép pirosra kisütöttem. Háááát mit ismondjak?
Nekünk nagyon izlett. Én legalábbis kenyér nélkül dobáltam befele a fasirozottakat :)))




Kettévágva igy festenek a töltött fasirozottak, amelynek közepén zöldfüszeres házi krémsajt és pritamin paprika van.
A zöldfüszeres házi krémsajthoz:
2 nagy pohár joghurt
2 nagy pohár tejföl
lecsöpögtetve (kb 2 napon keresztül)
Amikor már jócskán kicsöpögött belőle a savó, az egész masszát egy tálba boritottam, sóztam, fehérborssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, parányi bazsalikommal és egy kevés szerecsendió őrleménnyel füszereztem. Jól összekevertem, s máris lehet kenyérre kenni, de most az egyszer a fasirozottak közepét gazdagitotta, - örömünkre :)))

3 megjegyzés: