
Az én fasirozottam hozzávalói:
50 dkg darált sertéshus (legközelebb csirkemell lesz soron)
2 nagy szelet tejben áztatott kenyér kifacsarva
1 teáskanál köménymag,
4 jó nagy gerezd fokhagyma szétzuzva
izlés szerint só
.........hát eddig megvolnánk......... de jött a menetközbeni ötlet, s a hütőből előbujt egy jó nagy adag zöldfüszeres házi krémsajt.

Ezt amolyan nagyon fakónak, szintelennek találtam, s már- már majdnem a kedvem is elment tőle, de jött egy másik ötlet: a kaliforniai paprika, amiből pár csikot fölkockáztam.


Nekünk nagyon izlett. Én legalábbis kenyér nélkül dobáltam befele a fasirozottakat :)))

Kettévágva igy festenek a töltött fasirozottak, amelynek közepén zöldfüszeres házi krémsajt és pritamin paprika van.
A zöldfüszeres házi krémsajthoz:
2 nagy pohár joghurt
2 nagy pohár tejföl
lecsöpögtetve (kb 2 napon keresztül)
Amikor már jócskán kicsöpögött belőle a savó, az egész masszát egy tálba boritottam, sóztam, fehérborssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, parányi bazsalikommal és egy kevés szerecsendió őrleménnyel füszereztem. Jól összekevertem, s máris lehet kenyérre kenni, de most az egyszer a fasirozottak közepét gazdagitotta, - örömünkre :)))
Eszméletlen jó ötlet. Isteni lehet
VálaszTörlésNagyon fincsi! Van még? :)
VálaszTörlésKöszi Lányok !
VálaszTörlésTényleg isteni, de sajnos mire ideértem addig mind elfogyott. :))