1 db paradicsomot nem éppen vékonyra felkarikáztam, s a tészta közepére helyeztem, majd tovább folytattam a többi zöldségekből a tésztára való párolását.

Vokba tettem 1 evőkanál olajat. 1 db közepes cukkinit megmostam, vékonyra felkarikáztam, majd csíkokra vágtam. kb 10 cm-nyi póréhagymát szép vékonyra felkarikáztam, 1 kisebb sárgarépát meghámoztam és apró kockára vágtam. Mindezeket a vokban lévő olajban megpároltam, borsoztam, sóztam, s 2 teáskanál szárított lestyánnal ízesítettem. Amikor jól megpuhultak (kb 8-10 perc) 2 dl tejszínnel és 2 dl húslével dúsítottam. Összekevertem, s egy rottyanás után félrehuztam, picit hült, s ekkor 3 tojást belekevertem, majd rákanalaztam az almával beterített tészta tatejére. Frissen őrölt zöld borsot tekertem rá.
Hű ez nagyon jó lehet, jöhet úgy is túl sok tortát ettem :)
VálaszTörlésBianka!! Na azért ezt nem kellett vóna ám oda írni, mármint a tortát :) én meg már ezeréve -vagyis kis túlzással pár hete- nem ettem :) De egészségedre:))
VálaszTörlésHűtőmustrából ilyen jót összehozni!
VálaszTörlés