2010. április 16., péntek

Medvehagyma krémleves

Egy abszolut zsírmentes krémleves. Két nagy csokor medvehagymát késes robotgépben összetörtem, majd az egészet átkanalaztam a turmixba. 2 evőkanál étkezési keményítőt kikevertem 4 dl főzőtejszínnel. 1 mk fehérborsot hozzáadtam, s jól összeturmixoltam. Beleöntöttem egy lábasba, s még kb fél liter tejjel higítottam és felforraltam. A főzés befejezése előtt kb 2-3 perccel 2 tk őrölt lestyánt adtam hozzá.
A pár nappal ezelőtt sütött olasz füszeres kenyeremből egy szeletet felkockáztam és egy teflon serpenyőben világosra pirítottam. Tálaláskor a leves tetejére tettem a kenyérkockákat.
Fantasztikus ízt kapott a lestyántól és a füszeres kenyérkockáktól. Ez a krémleves 15 perc alatt készült el.

4 megjegyzés:

  1. Ennyi medvehagyma ! :) Hát én ezt a fiúknak nem tudnám eladni!:) Talán csak a Tibinek!

    VálaszTörlés
  2. Hu, micsoda kaja!
    Azért a medvehagymával csak óvatosan, napi 5-8 levélnél többet nem szabad megenni belőle!

    VálaszTörlés
  3. Csodás, nagyon szép színe van

    VálaszTörlés
  4. Mary! Lehet, csak egyszer kellene megkóstolniuk:))

    Szepyke! Nagyon ari vagy! Elolvastam én is mindent, amit csak lehetett róla. No és természetesen nem egyszerre ettük és mi majdnem mindig hatan vagyunk, mire enni kell:))
    Azért köszönöm, hogy figyelmeztettél. Nem is tudnám túlzásba vinni, mert hagymát hagymával ? :)) Viszont ma elgondolkodtam, mert már legalább 2 hete eszméletlenül fáj a fejem, és ma volt az első nap, amikor reggeltől-estig fönn birtam lenni. De jó is lenne, ha ez holnap is igy folytatódna....

    Bianka! köszönöm szépen.

    VálaszTörlés