Egyszerü konyha, Egyszerü ebéd, Egyszerü elkészíteni, s mindez a fagyasztó kiürítése célból főzetett.
Minden ősszel, amikor még gyönyörű húsos paprikákat, kemény, de érett paradicsomokat lehet kapni, megtöltöm a fagyasztóm egy részét ezekkel a nyári napsugártól beérett zöldségfélékkel, de ilyenkor már arra törekszem, hogy mielőbb elfogyjanak, mert lassan itt lesz a következő friss paprika, paradicsom szezon. (még a téli töltöttpaprikát, lecsót is ebből szoktam elkészíteni.) Most viszont találtam még egy doboz gombát is a kamrában. Azt hitte elbújhat! - na de nem előlem:)
Hozzávalók és elkészítés:2 evőkanál olaj,
1 doboz gomba (vékony csíkokra szeleteltem)
kb 10 cm póréhagyma (karikára vágtam)
2 db húsos zöldpaprika (fagyasztóból, csíkokra vágva)
2 db nagy paradicsom (fagyasztóból, csíkokra vágva)
2 db medvehagyma levél csíkokra vágva,
4 vékony szelet bacon szalonna (csíkokra vágva)
Mindezeket vokban összepároltam, majd a végén
sóztam, s zöldborsot daráltam frissen a tetejére.
1,5 dl gerslit megmostam,
4,5 dl vizben
egy lábasban forráspontig főztem.
Amikor a víz elkezdett bugyogni, a lábast félrehúztam, vagy három konyharuhával betakartam, s 15 perc alatt készre puhult.
A végén sóztam.
Az egész ebédünk 20 perc alatt készült el.
S a fincsi ebéd után kikukkantotam az ablakon, s elhoztam nektek az ablakból látottakat.
Még azért nem jött el igazán a jó meleg idő, de a babarózsáim mit sem törődnek ezzel, nyílnak és örvendeztetnek tömör virágaival.
Nagyon szeretek mindent, ami gombás...!!!!!
VálaszTörlésRemek imádom, nem lehet beleőle eleget főzni ;)
VálaszTörlésSosem ettem még gerslit köretnéknt, de kezd érdekelni. És ez a gombás cucc is, ajaj, pedig holnap nem akartam főzni, de muszáj lesz :)
VálaszTörlésViki.
VálaszTörlésA virágod,hogy stilszerű legyek,"egyszerűen" gyönyörű,(de ugye nem haragszol meg ha a gerslit "egyszerűen" nem szeretem.)
Ha lesz egy kis időd,"egyszerűen"látogass el hozzám.
Maimoni! mi is nagyon, de nagyon:)
VálaszTörlésBianka! ugyszintén, megunhatatlan.
Jucy! Én is kívánságra készítettem. Tudod mostanában nosztalgiázom. Anyósom főzött állandóan gerslit, na nekem azért nem annyira jött be, bár nem volt rossz, s főleg nem macerás a főzése
Iván! Már ez is nagy haladás, hogy legalább a virágom tetszik :)))
Egész este Nálad lógtam és behoztam a lemaradásaim az olvasásban. Közben ott értesültem, miért is kell meglátogassalak. Voltam, láttam, Köszönöm. Holnap visszatérek rá.
Én még nem ettem gerslit köretként, de ha jól emlékszem gyerek koromban hurkában ettem. Rájöttem jól emlékszem!
VálaszTörlésMary! én sem csináltam még soha, de valahogy elkapott a nosztalgiázás bennünket. Férjem emlegette -no és még én is emlékszem rá-, hogy anyósom használt a főzésnél rengeteg gerslit :))) én azért nem fogom követni a példáját, annyira azért nem jött be. Talán régen azért használták, mert olcsóbb volt, mint a rizs? Ma viszont jóval drágább, Marad a rizs, vagy az sem. Bár a férjem nagyon rizses :-))
VálaszTörlésNálunk is megy a rizs de a krumpli jobban!
VálaszTörlés