2024. február 15., csütörtök

Napi menű - Zöldség leves, sajtos ropogós

 A leves:

Tyúk zsíron megdinszteltem a sárgarépát, majd hozzáadtam a többi hozzávaló zöldséget. Vízzel felöntve, fűszerezve (só, pici fokhagyma, kevéske Cayenne-bors) Betétnek egy mini tojásból petrezselyemzölddel elkevert gríz galuska.


A sajtos ropogós:




50 dk liszt,
1 evőkanál só
1 sütőpor
25 dkg vaj (diétában margarin)
1 kis pohár tejföl

KRÉM
20 dkg reszelt sajt
25 dkg vaj (diétában margarin)
A reszelt sajtot a vajjal kikeverni
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrni, majd 4 részre osztani. Egyenként szinte hajszálvékonyra kinyújtani, a kikevert krémmel megkenni. Feltekerni, mint egy bejglit. Alufóliába becsomagolni és fagyasztóba rakni. Sütés előtt kb fél órával a fagyasztóból kivenni. Éles késsel vékony szeleteket vágni, sütőlemezen - 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig világos színűre sütni.

1 megjegyzés:

  1. Öröm volt olvasni a bejegyzésedet. Köszönjük, hogy megosztottad bölcsességedet!

    VálaszTörlés