2020. július 25., szombat

Gombás csirkemellcsíkok spagettivel

Gombás csirkemell csíkok sárgarépa kockával, spagettivel

Hozzávalók:

20 dkg csirkemell felcsíkozva
1 kis doboz konzerv gomba
2 db kisebb sárgarépa
Fűszerek (só, bors, balzsamecet, )
3 evőkanál görögjoghurt
3 dl tej
1 teáskanál liszt
fél adag spagetti 




Elkészítése:

A csirkemell csíkokat egy kiolajozott serpenyőben fehéredésig pirítottam. Aztán felengedtem húslével (de bármilyen alaplé megfelel, ha nincs akkor vízzel is tökéletes, esetleg kissé jobban kell fűszerezni) 
Addig pároltam, amig megpuhult a hús. 
Ezt nagy adagban egyszer elkészítem, utána kiadagolom és kis edényekbe, vagy jól zárható zacskóba fagyasztóba rakom
 


A serpenyőt kikenem olajjal, esetleg sertészsirral, és a gombát megforgatom benne. Alaplét öntök rá és puhára főzöm. 
Egy kislábasban 3 db  apró kockára vágott sárgarépát megfőzöm de csak úgy, hogy ress maradjon. 

Amikor minden elkészül, újra előveszem a serpenyőt és összerakom a gombát, a húst és a sárgarépát. Amikor már kezd átmelegedni, akkor megszórom 1 teáskanál liszttel és 3 dl tejet öntök hozzá. 
Kevés borssal megszórom és 2 teásknál balzsamecettel ízesítem.
Összefőzöm. 

Amíg ezek összefőnek addig a spagettit is -tetszőleges mennyiségben- enyhén sós vízben kifőzöm. 




Minden elkészült, jöhet a tálalás. 

A spagettit tányérra szedem, rákanalazom a gombát és a húst, meglocsolom a szafttal. A tetejére frissen vágott petrezselyemzöldet szórok. 


Ez a mennyiség 4 fő részére elegendő 

1 megjegyzés: