2018. december 31., hétfő

Krumplis pogácsa




HOZZÁVALÓK

1 kg liszt
50 dkg főtt áttört krumpli hidegen
2 dl tejföl
3 egész tojás +1 tojás a kenéshez
1 kocka élesztő (5 dkg)
3 teás kanál só
35 dkg margarin
10 dkg zsír
1 teás kanál cukor,
3 dl langyos tej
20 dkg trappista sajt

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet sót, margarint elmorzsoljuk, majd a cukros tejben felfutott élesztőt
a 3 felvert tojást és a tejfölt jól össze dolgozzuk majd jó lisztes deszkán
formázzuk, puha tésztát kapunk.



Kinyújtjuk, majd megkenjük a zsírral és szimpla hajtást csinálunk
10 perc pihenés, majd megint nyújtás, zsírral kenés és dupla hajtás,
majd 10 perc pihentetés és még egy nyújtás, zsírozás szimpla hajtás nyújtás
tojással lekenés sajt reszelés és szaggatás sütőpapírral bélelt tepsibe sütés
forró 220 C fok sütő kb 20 perc.



Szilveszterre való tekintettel másfél adag készült (a receptben megadott: 1 adag) 

2 megjegyzés: