2018. április 22., vasárnap

Gombás karaj gluténmentes pennével

A legegyszerűbb, leggyorsabb, és legfinomabb ebéd,  na és gluténmentesen természetesen!


Hozzávalók és elkészítés! 

4 szelet csont nélküli karajt mindkét oldalán enyhén besózunk, majd  fokhagymás zsírral egy ecsettel átkenjük, s akár 3-4 napra is hűtőszekrényben érleltetjük. (Ha szorít a idő, akkor elég egy éjszaka is)
Serpenyőben 1 nagy fej vöröshagymát apróra vágva, kevés pecsenyezsíron megforgatunk, beleteszünk 1 doboz konzerv gombát, majd 2 dl húslével (ha nincs, akkor tiszta vízzel) felengedjük. 1-2 perc után a fokhagyma zsíros hússzeleteket ráhelyezzük a hagymás gombára. A húsok tetejét enyhén borsozzuk, chili paprika pehellyel, és egy csipet füstölt fűszer paprikával megszórjuk. 3 db kisebb babérlevelet helyezünk a húsok közé. A húsok a léből kilógnak, és a tetejükön a fűszer "dolgozik". Hagyjuk majdnem elfőni a levet, s ekkorra a hús meg is puhul.
A megmaradt 2 dl húslevet hozzáadjuk, s fél doboz kókusztejjel besűrítjük, majd felforraljuk. Úgy szeretjük, hogy jó sok szaftja legye a húsnak, mert a tésztára ennyi kell! 

Amíg a gombás hús a tejszínnel összeforr, addig a már forrásnak indult vízbe sót teszünk és kb 30 dkg gluténmentes (LIDL-ben nagyon jó áron kapható) penne tésztát kifőzünk. 



A hús elkészült, besűrűsödött a szaftja, a tésztánk kifőtt, már csak tálalni kell.  Az egész étel elkészítéséhez kb 30 perc szükséges és nagyon fiom! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése