2017. április 5., szerda

Zöldséges gombóc baconben, görög salátával

Az elhatározás, az elhatározás, ha megszegjük becsapjuk magunkat. Elhatároztuk, hogy nagyon sokszor kerül zöldség- gyümölcs az asztalra, bár nem mindegyik a kedvencem, így a batáta sem, de most jól vegyítettem és még -számomra- ehető is volt :-) 😂😂😂



Ezt csak úgy vacsorára.............. (Jégcsap retek, földi eper, és Ő, a gombóc) 😌😌


1 nagyobb batáta, 2 közepes cukkini, 3 db közepes sárga répa. Megmosva, lereszelve, fűszerezve. 
Fűszerek: só, fehér és fekete bors, szerecsendió, (üvegbe zárt vöröshagyma 1 evőkanállal ) 6-8 db fokhagyma gerezd. 3 tojás. Jól összekevertem és hagytam, hogy kicsit összeérjenek a fűszerek. 


Muffin sütő 6 részzébe 2-2 db bacon szalonnát keresztbe tettem. Jól megtöltöttem a zöldségekkel és a lehajló szalonna szeletekkel jócskán betakartam.
170 fokos sütőben 10 perc alatt annyira átmelegedett, hogy a szalonna szép piros lett és a zöldségek is teljesen átvették a finom ízt. Vacsorára 1 db gombócot tudtunk megenni, földi eper és jégcsap retek kíséretében. Isteni volt. 


A megmaradt 4 zöldség gombócot másnap ebédre egy görögsalátára tálalva fogyasztottuk. Nagyon-nagyon finom volt. Lehet, hogy megszeretem a batátát? - kizárt dolog 😂😃😄 de a cél érdekében mindent........ 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése