2015. október 2., péntek

Sushi valahogy másképpen

A diétázás jegyében. Egy kis hamis sushi, hogy még a rizst is elkerüljük. A kenyér pedig gluténmentes. Zöldségek pedig minden mennyiségben jöhetnek. (Kivétel néha a nyers paradicsom és paprika) Azért itt a kápiával egy parányit csaltam, persze nagyon-nagyon kevés került a sushiba.  


Hozzávalók és elkészítés

2 x 2 db Nori lap 
1 db kisebb fej karfiol
2 szál sárgarépa
1 db kaliforniai, vagy kápia paprika
2 db fehér répa
bors (nálam citrom bors)

A karfiolt rózsáira szedjük és késes robotgépben egy pillanat alatt apróra (rizs-szemekre) daraboljuk.
Egy serpenyőben másik pillanat alatt kevés zsíradékon átforgatjuk, fűszerezzük. 
A Nori lapot kiterítjük. Egyik végénél benedvesítjük, hogy a töltelékkel feltekert rész hozzáragadjon.

A kinyitott lapokra rákenjük a karfiolrizst, középre tesszük az aldente (roppanósra párolt) zöldségeket, amelyeket előzőleg hosszúkásra felszeleteltünk.



A Nori lapra rakott tölteléket elsimítjuk és szorosan feltekerjük. A végén legyen a vizes része, és ott a feltekerésnél kezünkkel kicsit rászorítjuk a tekercset. Tálcára téve betesszük a hűtőszekrénybe és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. 


Salátát, és gluténmentes pirított kenyérszeletet adunk mellé. Persze akár kenyér nélkül is fogyasztható, de a kimaradt tölteléket felhasználva a pirított kenyérre lehet kenni és így még gazdagabb lehet akár a reggelink, akár a vacsoránk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése