2014. május 19., hétfő

Tejszínes spárgás spagetti

Tejszínes, spárgás, baconos spagetti a mi kedvünk szerint.
 
 
Hozzávalók 2 személyre
 
25 dkg spagetti
30 dkg tisztított zöld spárga
10 dkg apró kockára vágott bacon
2 dl habtejszín
citrombors
chilli pehely
 
 
Elkészítés
 
Enyhén sós vízben kifőzzük a spagettit.
Amíg a spagetti fő, addig elkészítjük a spárgát. A zöld spárgát ketté törjük -ott, ahol saját magától engedi törni, ugyanis az alsó része fás lehet. Forrásban lévő vízben 2-3 percig főzzük, majd kiszedjük és hideg vízbe rakjuk.
Egy serpenyőben félig kiolvasztjuk a bacon kockákat, majd egy kistányérra kiszedjük. A szalonnából kisült zsíradékba beletesszük a spárga darabokat. 3-4 percig fedő alatt pároljuk, majd ráöntjük a 2 dl tejszínt, megszórjuk -ízlésünk szerint- citromborssal és chilli pehellyel. Addig pároljuk (főzzük) amíg besűrűsödik.
A spagettink megfőtt, leszűrjük és beleborítjuk a serpenyőbe. Összekeverjük a tejszínes baconos, fűszeres spárgával. Azonnal tálaljuk.
Az ötletadó Citromhab volt, de én másképp készítettem. Így is nagyon finom volt.
 
 

5 megjegyzés:

  1. Viki! Ha tudnád, hogy mennyire szeretem a spárgát!!!! Gyalog is hajlandó vagyok elmenni érte hozzád :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicuskám, gyalog azért kicsit hosszú lenne, na de majd nem tördelem össze a spagettit, meg a spárgát, hogy hamarabb elérd :)

      Törlés
    2. Olá, Viki !
      Culinária simples e gostosa :-)

      Törlés
  2. Azt a... Felébredt a konyhám az álmából? Mi lesz a következő kaja? Már azt várom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háááát Csavi! ha csak álmából ébredt volna fel, az jó lenne. Lesz majd folytatás is, de még ez a hétvége a szobák festésével telik. Most már van konyhám is, ahol főzöcskézhetek. Remélem visszatérek egyhamar. Ma meghívhatlak egy jó kis igazi gulyáslevesre, de találd ki melyik kedvenced legyen még mellé :)

      Törlés