2013. december 9., hétfő

Virslis lábtörlő

 
 
Azért megsúgom, hogy ez a lábtörlő sem jött volna létre, ha a sága nem küld ilyen iszonyat sok -már-már megunni látszó terméket, de azért nem romlott ránk semmi, s még mindíg van egy kicsi.  És azért megmutatom, hogy mit is rejtett az a SÁGA hűtőtáska, s plusz még egy doboz, amiben egy edényfogó kesztyű, és egy konyhai kötény bújt meg.
 







 
 
Még a múlt héten is a SÁGA termékeit fogyasztottuk, de már kezdünk kicsit "belefáradni" :) így aztán elhatározásra jutott, hogy na most akkor jó nagy adag virslis lábtörlő készül. Méghozzá 2 óriási tepsivel, s jó sűrűn befonva virslivel. Elmondhatjuk: "na, ezt is kivégeztük".... virslink már kevés maradt, de még van a SÁGA termékeiből, amit fogyasztani kell, mert a szavatossági idő vége felé tartunk.
Nos, hogy a virsliknek, füstliknek ne legyen gondjuk, mi aztán befűztünk egy jó nagy csomót egy finom tésztába és megsütöttük, aztán meg jól megettük :)
 
 
Hozzávalók a tésztához
70 dkg liszt, (eleve dupla adaggal indítottunk. A recept egy adagra szól)
1 csomag élesztő
1, 5 dl víz vagy tej,
1, 5 dl kefír,
2 evőkanál olaj,
1 csapott ek. só
1 csapott ek. cukor
A szövéshez:
nagyságtól függően kb. 10 db. roppanós virsliűztük ezt mi nem számoltuk, csak pakoltuk, fűztük, amíg csak volt, és amíg bírtuk)
Kenéshez:
1 tojás
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kettévesszük, kinyújtjuk a tepsink nagyságú lappá, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Hosszanti irányban végigvágjuk a tésztát úgy, hogy a végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a hosszában a virsliket, beszövögetjük a tészta csíkok közé. Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük. A másik felével is így járunk el.
Mustárral, ketchuppal, majonézzel,vagy friss zöldséggel tálaljuk.


2 megjegyzés: