Rohamosan közelednek a Karácsonyi ünnepek, ezért ebben az időszakban csakis a gyors ebédkészítés jöhet számításba, de ne csak gyors legyen, hanem finom is. S ha lehet, majdnem magától készüljön is el. Így került ma sor erre a pennés finomságra, aminek elkészítése tényleg nem igényel sok időt.
Hozzávalók 2 személyre
25 dkg darált sertéshús (de bármilyen darált, vagy csíkokra vágott hús is megfelel)
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 kisebb evőkanál mangalica zsír
1 mokkáskanál őrölt bors
csipet só
3 gerezd fokhagyma
5 db aszaltparadicsom
2 kisebb friss paradicsom
Köretnek
25 dkg penne tészta
Tálalásnál a tetejére: 10 dkg apróra vágott feta sajt
Elkészítése:
A zsírt egy serpenyőben felolvasztjuk, beleforgatjuk a darálthúst, majd rátesszük a nagyon apró kockára vágott vöröshagymát. Nagyon enyhén sózzuk (mert az aszaltparadicsom is fűszeres), borsozzuk.
A hús fehéredéséig (kb 5 perc) melegítjük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott aszaltparadicsomot és a kockára összevágott friss paradicsomot, valamint a szeletekre vágott fokhagymát.
Fedő alatt 15 percig pároljuk.
Amíg párolódik serpenyőnkben a hús és a fűszerek, addig egy lábasban vizet forrósítunk, kevés olajat teszünk bele és kifőzzük benne a penne tésztát (kb 10 perc) Sót nem teszünk bele!!
A tésztát leszűrjük, tányérokra elosztjuk. Megrakjuk az asztaltparadicsomos, hagymás, fűszerezett hússal.
Tetejére apró kockára vágott feta sajtot teszünk és jóétvággyal elfogyasztjuk.
Az egész elkészítési ideje terítéssel együtt 25-30 perc. Jó étvágyat !
Jól néz ki és biztos, hogy finom is, de részemről a penne tészta? Ne végre valami, amit nem szeretek.
VálaszTörlésMinden jót kívánok! Békés ünnepet, még békésebb hétköznapokat!
VálaszTörlés