2013. november 26., kedd

Gombás, citromos, tejszínes csirkemell pennével

Tésztás napokat tervezek, de valahogy soha sem sikerül "csak" tésztát főzni. Valahogy mindíg előkerül valami húsféleség. Most éppen egy fél csirkemell volt a bűnös.
 
 
Először is a filézett csirkemellből készítünk -sok-sok zöldséggel- egy finom húslevest, majd a megfőtt melle húsát kiemeljük a levesből. Félre tesszük. A húslébe pedig eperlevelet főzünk. Ezzel a húslevesünk el is készült.
 
 
Hozzáfoghatunk a tésztás második fogáshoz.
 
Hozzávalók
 
1 jó nagy fél főtt csirkemell
25 dkg gomba
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
1 citrom leve
bors
1 evőkanál mangalica zsír
1 dl habtejszín
 
Elkészítése
 
A vöröshagymát megtisztítjuk és a felolvasztott zsíradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát, a paradicsomot, a zöldpaprikát. Összeforraljuk fedő alatt. Fűszerezzük sóval, borssal, s a végén belekeverjük a tejszínt. Pár perc alatt ezeket is összeforraljuk. Amikor elkészültünk vele, belenyomunk 1 kisebb citrom kifacsart levét. Összekeverjük, a hozzáadott -csíkokra vágott- főtt csirkemellet,  és lefedjük.
 
 
 
Amíg a fedő alatt összeérik a gombás, tejszínes, citromos feltétünk, addig egy jó nagy lábasban vizet forralunk, sót és kevés olajat teszünk bele, és 25 dkg penne tésztát kifőzünk benne.



A tésztánk kb 20 perc alatt jó roppanósra megfőtt, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és tányérra rakjuk. A tészta tetejére halmozzuk a serpenyőben várakozó gombás, csirkemelles, citromos, tejszínes feltétünket. A maradék citromos tejszínnel meglocsoljuk a tésztát és máris fogyaszthatjuk ezt a finomságot. Jó étvágyat !


1 megjegyzés:

  1. Már majdnem megkérdeztem, hogy mi a bánat az a penne, de időközben rájöttem.

    VálaszTörlés