Még mindíg maradt egy pár szelet a húsvéti sonkából, amivel kellett valamit kezdeni. ....ez lett belőle.
Hozzávalók és elkészítés
Egy kicsit macerásnak tűnik, de ettől függetlenül a nagyon rövid elkészítésű kategóriába tartozik. Azzal kezdjük, hogy elkészítjük a gombás részt, ami most fagyasztott gombamixből készült.
Gombás részhez
1 nagyobb evőkanál mangalica zsír
1 fej vöröshagyma
15 dkg gombamix (de bármilyen gomba jó, ami az ízlésünknek megfelel)
6 szál medvehagyma apró csíkokra vágva.
Kevés zsíradékon 1 fej vöröshagymát apróra vágva megfonnyasztunk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk kb 15 dkg gombamixet, majd a csíkokra vágott medvehagymát. Pár percig kevergetjük, majd lefedve hagyjuk, hogy megpárolódjon. Amíg a gomba párolódik, elkészítjük a polentát.
A polentához:
10 dkg kukorica dara
1,5 dl víz
3 dl tej
só
1,5 dl vízet felmelegítünk, (félrehúzva az edényt) beleszórjuk a kukorica darát símára keverjük, s hígítjuk a 3 dl tejjel. Amikor felszívta a tejet is, félrehuzzuk, lefedjük és hagyjuk, hogy teljesen megpuhuljon, a dara magába szívja a folyadékokat.
A sonkához: 4 szelet füstölt sonka
Utolsó mozzanatként pár csepp csíradékot teszünk a serpenyőbe, mindkét oldalon hirtelen átsütjük a sonkaszeleteket. S már csak a tálalás következik.
Fagyiadagoló kanalat hideg vízbe mártunk és a polentát ezzel adagoljuk, de hogy még ízletesebb legyen, a polenta és a sonkaszelet alá pár darab medvehagyma levelet teszünk, s retekszeletekkel díszítjük.
Ízorgia :)
Na erre csak annyit tudtam mondani, hogy: Hűűűha!
VálaszTörlésJól is néz kis és biztos, hogy finom is. Ide véle.
Csavi ! Odaneki az egészet :)
Törlés