2012. december 17., hétfő

Kelkáposzta főzelék kacsamell szeletekkel

 
A Karácsonyi menűsorozatok előtt egy kissé enyhébb étel, amit elég sűrűn elkészítek.
Igaz, hogy kicsit másképp készül, mint a klasszikus kelkáposzta főzelék, de mi akkor is így szeretjük.
 
Hozzávalók:
 
1 nagyon kicsi fej kínai kelkáposzta felkarikázva
3 gerezd fokhagyma
2 közepes krumpli apró kockára vágva
fél mokkás kanál köménymag
1 evőkanál só és tartósítószer MENTES ételízesítő
 
A fenti hozzávalókat lábasba rakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a benne lévőket, lefedjük és kb 15 percig fedő alatt főzzük. Ezalatt az idő alatt elkészítjük a sűrítő anyagot.
 
1 evőkanál lisztből száraz rántást készítünk. Amikor kezd színesedni a liszt, akkor félrehuzzuk, 1 mokkáskanál pirospaprikával elkeverjük. Hideg vizzel felöntjük, csomómentesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a főzelék anyaghoz.
Pár perc alatt -állandó kavarás mellett- besűrűsödik.
Ha félünk attól, hogy csomós lesz a rántásunk, akkor szűrőn keresztül keverjük bele a főzelékbe.
 
Feltétnek bármit adhatunk hozzá, de mi most kacsamell szeletekkel fogyasztottuk.
 
 

6 megjegyzés:

  1. Mélg nem ettem ilyet eddig, de nagyon szeretem a főzelékeket:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati ! Mi csakis kinai kelből főzünk kelkáposzta főzeléket. Tudod amolyan epés ügyek miatt. Na és ebben még soha sem csalódtunk. Ez nem tud keserü lenni, mint a másik kelkáposzta. Egyszer próbáld ki, megéri.

      Törlés
  2. Nálam is most egyszerűbb ételek mennek. Finom ebédetek volt Vikikém! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marym ! mi is gyúrunk a karácsonyra :) Mi nagyon szeretjük és elég sokszor készítem is.

      Törlés
  3. Ezt is nagy szeressem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tessék szíves kanalazni. Csak bátran, bátran :)

      Törlés