2012. december 11., kedd

Csirkecombok steak burgonyával

 Ma újra a csírke van soron. Főleg azért, mert ezt szeretjük talán a legjobban, s elkészítése is nagyon egyszerű, nem kell hozzá nagy szaktudás, csupán egy jó fél vagy három negyed óra. Na meg egy jó étvágy.
 
Hozzávalók:
2 db csirke felső comb far résszel
2 szelet házi füstölt császárszalonna
6 db közepes burgonya
1 teáskanál sültkrumpli fűszersó
 
Először is a két db csirke combból -jól bezöldségelve- egy finom kis levest főztem.   Valahogy mostanában nagyon hiányzik az étrendünkből a leves, de ezt majd holnap fogjuk elfogyasztani. Ma éppen elég volt ez az egytál étel.
Amikor jó félig megfőttek a combok (fedő alatt) 25 perc, Teflon fóliával kibélelt tepsire raktam őket.  Semmi zsíradék, csak éppen az, ami ebből a két kis szelet szalonnából kisült. A hús nagyon finom lett az enyhén füstölt szalonnától. A krumpli kivülről ropogós, belülről nagyon finom puha. Egyszóval: Isteni !!
 Amíg a leves főtt, addig a krumplit megpucoltam, megmostam, tiszta konyharuhában leszárítottam, de már a sütőt be is kapcsoltam. Tepsire raktam a combokat, fogvájóval rögzítettem rajta a szalonna szeleteket, és a negyedére vágott krumplikkal körberaktam. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sült.
Amikor a krumplikat tányérra raktam, akkor egy teáskanál sültkrumpli fűszersóval megszórtam. Nagyon finom, kellemes ízt ad a krumplinak. Én savanyú uborkával, a ház ura őszibarack befőttel fogyasztottuk.
 
Elkészítési ideje jó háromnegyed óra, de akkor már az asztal is megterítve.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Én is szoktam ilyet,szeretjük,főleg a steak burgonyát!:)) Nem tudom miért,de az mindig jobban fogy,mint a hús!
    Terike

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Terikém ! ez részemről is így van, pedig a krumpli jobban hízlal, mint a hús :) de akkor is szeretjük, s főleg ezt a fajtáját.

      Törlés
  2. Viki! Tudod,mi úgy vagyunk vele, ha mindig azt figyelnénk,hogy mi hizlal,akkor sosem ennénk finomat.
    Élni meg csak, EGYSZER ÉLÜNK!!!!:)))))))))))))))
    Terike

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj Terikém ! ez éppen nálad még szóban sem jöhet, hiszet Te olyan csinos vagy :)
      Abban viszont tényleg igazad van, ha már egy életünk van, akkor abban azt csináljuk amit szeretünk :)
      Puszillak.

      Törlés