2012. március 28., szerda

Medvehagymás spagetti

Ha már kérdés ? - legyen válasz :) 
Előző posztomhoz hozzászólva 4Gyerek megkérdezte honnan is vettem a medvehagymát, fagyasztómból, vagy van-e már friss ? Ugyanis jó pár nappal ezelőtt még arról beszélgettünk, hogy nálam a nagy télben kifagyott az összes. No de van ám internet, vannak medvehagyma leveleket (töveket) árulók, s hát innen ered most az én idei medvehagymám is. Azért remélem, hogy majd április környékén, amikor már virágzik a medvehagyma és főzni akkor már nem lehet belőle, de én megkapom a gumókat csomagban, s el is ültetem, akkor bízom benne, hogy jövőre már újra lesz nekem is a kiskertemben. De addig is megvásárolom a leveleket, s az idén is, úgy mint tavaly, teszek el fagyasztóba is.

S akkor most beszéljünk a spagettiről, aminek elkészítése nagyon egyszerű.

Hozzávalók:

4 db tojás,
0,5 dl olaj
mokkás kanál só
40 dkg liszt
egy csokor medvehagyma (kb 20 levél)

A medvehagyma leveleket egy pillanatra forró vízbe dobjuk, s utána botmixerrel pépesítjük.
A késes robotgépbe belerakjuk sorban a tojást, az olajat, a medvehagyma pépet, majd a lisztet. Kb. 1 perc alatt a késes robotgép összegyúrja a tésztát.
Ezután következik a tésztanyújtás és vágás.

Felteszünk egy nagy fazék vizet. Ha az összes tésztát ki akarjuk főzni, ami 6 személynek bőven elegendő, akkor egy 6 literes fazékba kétharmadig vizet öntünk, olajat  és sót teszünk bele. Amikor forr, akkor belerakjuk a tésztát. Ha a tészta feljön a víz tetejére akkor elkészült, megfőtt. Leszűrjük és tálalhatjuk.

2 megjegyzés:

  1. Zöld tésztát még nem ettem, de még nem késő...
    A medvehagymát ízéért illatáért különösen kedvelem, csak jöjjön a húsvéti vakáció az uramnak, hogy felvigyen a közeli erdőbe. Ugyanis errefele rengeteg van, gondolom már elő is bújt segényke.

    VálaszTörlés
  2. aha. értem kérem.
    témakörben levél ment.
    pussz



    és nyálcsorgat ezért a fogásért is.

    VálaszTörlés