2012. március 28., szerda

Majonézes vegyes saláta


Nálunk egy jó ideje a saláták idejét éljük. Egyszerűen a ház ura nem hajlandó mást fogyasztani csakis és rengeteg salátát, legyen az akár ebéd, akár reggeli. Bármihez képes elfogyasztani ezt a fajta majonézes vegyes salátát. Most ez a fajta van soron nála. Szerintem egy héten háromszor tuti el kell készítenem, hogy kielégítsem étvágyát és igényét :)

Hozzávalók és elkészítés:

Salátához való zöldségek

1 db nagyobb sárgarépa, apró kockára vágva
1 jó marék zöldborsó (még a fagyasztottból)
3 nagyobb krumpli (héjában megfőzve), karikára vágva
1/2 fej lila hagyma, nagyon vékony szeletekre vágva
1 db nagyobb alma meghámozva és apró kockára vágva 
2 db főtt tojás

Tartármártáshoz:

2 nagyobb evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
4 evőkanál tejföl
cukor ízlés szerint (nálam édesítőszer)

Elkészítés:

A zöldségféléket - az alma kivételével - mikró hullámú sütőben -erre alkalmas edényben- 2 perc alatt megpuhítjuk.
Az almát megtisztítjuk, nagyon apró kockára vágjuk.

A majonézből, mustárból, tejfölből, cukorból tartármártást készítünk, s ezt hozzáadjuk a megpárolt zöldségekhez. Az almát nyersen apró kockára vágva adjuk hozzá. A tojásokat tojás szeletelővel keresztbe és hosszába összevágjuk és belekeverjük a salátába.

Jó, ha előző este elkészítjük és hűtőben tároljuk elfogyasztásig. Ha viszont vacsorára készül, akkor reggel összeállítjuk hűtőbe tesszük és a vacsorához tálaljuk.


4 megjegyzés:

  1. Jó ízlése van a ház urának, nagyon finom lehet ez a saláta. Ugye azért húst is eszik hozzá???

    Kérlek nézzél be hozzám, szeretnélek meghívni egy játékra.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem, és mindig almával készítem én is!

    VálaszTörlés
  3. Gizusom ! Igen, állandóan fogyókurázik, de azért a legfinomabb falatokat soha sem hagyná ki :)

    VálaszTörlés
  4. Vicuska, köszönöm. Ezek szerint hasonlítanak az ízléseink :)

    VálaszTörlés