2012. március 24., szombat

Csirkecombok fűszeresen


Hozzávalók:
A csirkecombokhoz:
6 db felső csirkecomb
2 óriási fej lilahagyma felkarikázva
1 csomag sültcsirke fűszerkeverék
1,5  dl minőségi fehér bor

Sültkrumpli körethez
2 db közepes krumpli megtisztítva, felkockázva
1 dl olaj, amiben a krumplit kisütjük

Krumplisalátához: (a majonézből, mustárból, tejfölből, édesítőszerrel tartármártást készítünk.)

2 db nagyobb krumpli
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
3 evőkanál tejföl
kevés édesítőszer (ízlés szerint esetleg cukor)
1 db alma megtisztítva, felkockázva
pár karika lilahagyma a díszítéshez (aki szereti és bírja el is fogyaszthatja)


A pataki tálat sütés előtt 2-3 órával beáztatjuk. A csirkecombokat belehelyezzük. Tetejüket a csirke fűszerkeverékkel megszórjuk.
Rákarikázzuk a lilahagymákat, aláöntjük a bort, rátesszük a tál tetejét és hideg sütőben 220 fokon kb másfél óráig sütjük. Ezalatt az idő alatt a lilahagyma karikákból és a borból egy nagyon érdekes szaft keletkezik, ami nagyon ízletessé teszi a húst.

Amíg a hús sül, elkészítjük a krumplisalátát. A meghámozott, vastag karikára vágott krumplikat pár perc alatt -sós vízben- jó félig megfőzzük. Leöntjük róla a vizet és fedővel kihülésig lefedjük, ennyi idő alatt megpuhul.  A majonézt, a mustárt, a tejfölt, az édesítőszert (esetleg cukrot) összekeverjük. Az almát meghámozzuk apró kockára vágjuk. A krumplit, a tartármártást és az almát összekeverjük és tálaljuk a hús mellé. Lilahagyma karikával diszítjük.




Ez az én adagom, s én a csirkecombok mellé saját részemre sültkrumplit készítettem, amit sültkrumpli fűszersóval ízesítettem.


12 megjegyzés:

  1. Számomra nagyon vonzó amit főztél! Nagyon guszta és igen finom lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Mindkét körettel finom! Azon kaptam magam, milyen régen ettem sült krumplit!!! :)

    VálaszTörlés
  3. De finomat főztél!Nekem is ízleni mindkét körettel!
    Írtam Neked a blogomon.Nem tudom hova tűnt a hozzászólásod.Én nem töröltem semmit.:(Pedig emlékszem is, hogy olvastam.

    VálaszTörlés
  4. Viki!Gyere játszani!
    Szeretnélek játékra hívni a Kutya és Konyha blog írójához.
    Az Online Vacsoracsata folytatódik.:)))

    VálaszTörlés
  5. Mindkét változat nagyon guszta. Az első jobban eltér a hagyományos körettől.

    VálaszTörlés
  6. Évikém, köszönöm szépen !

    VálaszTörlés
  7. Vicuska! én már az idejét sem tudtam, de most belevágtam, s milyen jól esett ? :)

    VálaszTörlés
  8. Nellikém, köszönöm szépen. Mindegyis az a beírás, megtörtént amásodik bejegyzés és az ott maradt :)

    Köszönöm a meghívást a játékra, de mostanában nem nagyon főzögetek olyanokat, ami egy kicsit is különleges. Azért majd bekukkantok.

    VálaszTörlés
  9. Hobbychef köszönöm szépen. A majonézs krumplisalátás köretet a férjem vette elő, most ez nála a sláger. Hetente kétszer biztos készítek neki :)

    VálaszTörlés
  10. Ez nagyon gusztusos , a majonézes krumplisalis köretet én is imádom . Az alma kitűnő ötlet , a kalóriákat is csökkenti .

    VálaszTörlés
  11. Ó igen Bellus ! Csak az a baj, hogy a már "összeszedett" kalóriákkal nem tud mit csinálni :)
    Nálunk egyébként kihagyhatatlan a majonézes salátáknól az alma.

    VálaszTörlés
  12. Viki guszta a kajád ,szerencse hogy vacsiztam már,a sültkrumplit meg csak ugyis nézni lehet nekem ,tul sok szénhidrát :( végre leadta 3-4 kilót :D sok a meló :D de még csak az elején vagyok és mingyá itt a husvét :( baromira elfáradok a nap végére igy korán lefekszem :D
    pusz

    VálaszTörlés