2011. július 28., csütörtök

Són sült csirkecombok mézes-mustárosan

 Elég heves egyeztetés előzte meg a kétszemélyes háztartásunkat ennek a sültcsirnének az előkészítése, majd megvalósítása. Oldalborda nem nagyon szereti sülve a csirkét, én meg már a csirkepörköltet unom, párolva meg nem igazán szeretem. Na meg egyébként is a csirkecombok nem az én világom, igy aztán saját magam részére egy jó nagy darab farát bevarázsoltam a combok közé. Nekem a csirke elég lenne, ha szárnyából, lábából és farából állna, a mellét, combokat kiadnám albérletbe :) - nem szeretem.




 A pataki tál tetejébe beleöntöttem 1 kg sót, szépen elterítettem. ráültettem a csirkecombokat és az egy darab farát. Egy kanál mézből, egy kanál mustárból kikevert masszával egy ecsettel jól átkentem a húsokat. Igy hagytam addig, amig a sütő bemelegedett. (kb 20 perc)






Egy óra alatt -közepes hőmérsékletü sütőben- szép pirosra sültek a húsok. Tartármártásban elkevert főtt krumplival és zöldbabbal körítettem, aminek a leírását egy következő posztban hozom.

12 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett! Valahogy én is így vagyok vele a szárnyát, meg a far-hátat jobban szeretem. Az edény tetejét nem is tetted rá?

    VálaszTörlés
  2. Éva ! Köszönöm. Nem tettem rá a "fenekét" Én is merésznek tartottam először, ezért inkább alacsonyabb fokozaton sütöttem, de olyan lett, mint a grillcsirke.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, bevállalom a combokat ;D
    Már máshol is láttam són sütni, de a te kencéd nagyon fincsinek hangzik. :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a jó ötletet,már rég készítettem ilyet,most épp ideje!

    VálaszTörlés
  5. Tényleg nagyon guszta! Egyszer láttam egy főzős műsorban, hogy són sütik a csirkét! Érdekes megoldás, de biztosan nagyon jó lesz tőle.

    VálaszTörlés
  6. Butaságot kérdezek: a Pataki teteje nem lett beáztatva? Egyébként nálunk jó a szárnyasok felhasználása: anya-idősebbik leányzó=mell; kisebbik leányzó=comb, minden egyéb=apa:o)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól hangzik, én eddig halat hallottam són sütni, ott előre fel kell forrósítani a sót. Így són sülve mennyivel lesz másabb, mint anélkül?

    VálaszTörlés
  8. Vikikém ez nagyon-nagyon guszta!!! Én szívesen átvállalom a combikat, nálunk apa kedvence a csontos rész, de én sem vetem meg. Húúú, de régen sütöttem már són csirkét, köszi hogy eszembe juttattad. Az meg eszembe sem jutott volna, hogy megkenegessem, szuper ötlet.:)

    VálaszTörlés
  9. Viki, ez nagyon guszta lett! Nekem sütve jöhet a combja és a háta is, a mellét inkább töltve vagy szaftosan kérném! :))

    VálaszTörlés
  10. Csodásan néz ki, még sosem ettem ilyen formában sültet

    VálaszTörlés
  11. Nekem mindegy melyik része kerül elém! Hűűűű de megéheztem megint!

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm Lányok Fiúk mindenkinek.
    Nöné nem buta kérdés, de nem volt rajta a pataki teteje. Először és is paráztam, hogy megég, de mint látszik semmi baja nem történt.

    VálaszTörlés