2011. április 12., kedd

Toscanai pulykaragu

Már sokszor elgondolkodtam azon, hogy vajon miért is eszünk mi ennyi pulykahúst? - hát mert itt van a szomnszédomban a "pulykagyár", mert nagyon ízletesen elkészíthető, sokféle finomságot lehet belőle varázsolni, s mert úgy egyáltalán........... nagyon szeretjük. (főleg, ha ragunak kell elkészíteni)
Ez amolyan Toscanai ragu lenne, s a pulykaételek elkészítéséhez néha el szoktan látogatni a "gyár" honlapjára, mert nagyon jó receptötleteik vannak. Ez is onnan származik, no meg egy kis saját elgondolás alapján is készült, mert én nem mindíg fűszerezek erősen.


Hozzávalók és elkészítés

1 db pulyka felsőcomb kockára vágva, (ez kb 50-60  dkg csont nélkül)
1 kis doboz szeletelt konzerv gomba,
1 fej fehérhagyma, nagyon vékonyra szeletelve,
1/2 kaliforniai paprika kicsit átsütve, csíkokra vágva,
2 db kisebb savanyú uborka apró kockára vágva,
1 evőkanál mustár,
1 dl tejszín,
1 dl jó minőségű fehér bor
csipet fehér bors,
só, ízlés szerint

A kockára vágott húst kevés forró olajon fehéredésig pirítottam. A megpirult húsokat egy tányérra kiszedtem, s  a lábasban maradt olajban a felszeletelt hagymát arranyasárgára dinszteltem, majd visszaraktam a húskockákat és hozzáadtam a gombát, a vékony szeletekre vágott hagymát, az előre kicsit átsütött csíkokra vágott kaliforniai paprikát, az apró kockára vágott savanyú uborkát, a mustárt, a tejszínt. Felöntöttem az 1 dl fehérborral és fűszereztem sóval, s kevéske fehér borssal. Elég szépen besűrűsödött, de ha valakinek nagyon híg lenne a leve, akkor egy evőkanálnyi étkezési keményitővel tovább sűrítheti.

Főtt tésztával tálaltam.

6 megjegyzés:

  1. Viki ez nagyon fincsi!!!!:-)Gombás, tejszínes, pulyka.... ez nyerő nálunk!:-)

    VálaszTörlés
  2. Nála meg a csirke ennyire nyerő,de a férjem egyre jobban mondja a pulykát,merthogy az "tisztább"állat,nem eszik meg akármit.Ergo "tisztább".
    A ragu nagyon fincsi lehetett.

    VálaszTörlés
  3. Nellikém - az volt, ezt még én is megkóstoltam, már nem nagyon bírom a nélkülözést :)

    VálaszTörlés
  4. Bianka ! - milyen jól gondolod, tényleg az :)

    VálaszTörlés
  5. Belly ! Mi is nagyon szeretjük a csirkét, azt is bőven szoktan készíteni, de valahogy a pulykából több variáció születhet. Na és az sem mellékels, hogy tényleg itt van majdnem a szomszédunkba a GALLICOOP és a mintaboltja.

    VálaszTörlés