2011. április 10., vasárnap

Medvehagymás tepertőkrém


Gyors, egyszerű, nagyszerű, s emellett még finom is.
Nem írok mennyiséget, kinek mennyi maradék tepertője van otthon, de azért körülbelüli arányokat mégsem rossz tudni :)
kb 30 dkg tepertőm volt itthon, amit késes robotgéppel összepépesítettem, hozzáadtam 5 dkg vajat, csipetnyi fehér borsot, kevés sót, és 10 levél medvehagymát -tisztára mosás után- vékony csíkokra szelve belekevertem, s máris kész volt a kenyérre kenni való :)

6 megjegyzés:

  1. Töpörtyű krémbe még nem próbáltam!
    De jóóóó, hogy jöttél!:-)
    Nézted a vacsoracsatás bejegyzésemet?

    VálaszTörlés
  2. Nellikém, ha még van medvehagymád, próbáld ki :))

    Sajnos csak még itt-ott vagyok és kevés az időm. Nem volt lehetőségem ezen a két napon a blogokat meglátogatni, de ami késik, az nem múlik............. Renélem hamarosan behozok minden lemaradásom.

    VálaszTörlés
  3. Egyre jobban izgatja a fantáziám ez a medvehagyma :)

    VálaszTörlés
  4. Titi, ha egyszer megkóstolod, nem tudsz leszokni róla. Én most hétvégén elraktam a télire valókat is. Jó kis melódia volt, de így egész évben fogyaszthatjuk. S ami a lényeg benne, hogy ez már saját termés volt :)

    Tiszta élvezet kimenni a fenyőfákhoz és leszedni a friss leveleket :)

    VálaszTörlés
  5. Milyen jó ötlet a tepertőkrémbe rakni! Van is itthon egy kevés nekem is, talán két maréknyi lehet, majd abban kipróbálom.
    Most nekem is sok van, igyekszem belecsempészni, amibe csak lehet. Nagyon finom! :)

    VálaszTörlés