2011. április 12., kedd

Párizsi pulykamell

Hát ez az, és ezt majdnem el is felejtettem, s ezért volt nekem egy szelet pulykamell maradékom, mert a másik felét pár nappal ezelőtt oldalbordának készítettem el. Én meg csak néztem, mint rozi a moziba, meg közben szedegettem a tálból a pattogatott kukoricát, míg Ő jóétvággyal elfogyasztotta ezt a finomságot :)

Na, de majd ha egyszer.................. akarom  mondani, ha egyszer rászabadulhatok az evésre....   (Azért a kép alján lévő egyszerű kis vanílíás-puncsos pudingból nekem is jutott egy kevéske :) de csak azért, hogy ne legyen már annyir utalmas és  száraz a pattogatott kukorica :)



Az öntörvényű szabályaimat is megszegtem, de csak azért, mert nem rólam volt szó. A pulykamellet kicsit -keresztbe-hosszába- éles késsel becsíkoztam, picit megsóztam, majd egy nagyon-nagyon sűrű palacsinta tésztába forgattam és szabályszegésként kevés olajban kisütöttem.

Köretnek: különböző vegyes zöldségféléket (széles zöldbab, kukorica, borsó, piros, és sárga répa) sós víz fölött dupla edényben, gőz fölött pároltam.

S hogy az egésznek egy kis pikantériája is legyen, egy gyors mozdulat és máris kész volt egy főzés nélküli vaníliás, puncsos puding, aminek a tetejére olvasztott csokit csurgattam.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Nincs címe Vikikém!:)

    VálaszTörlés
  2. Marym! de tündéri vagy!

    Ezennel kinevezlek Fő-figyelőnek :))))

    Nem tudom milyen juttatással jár a rang, de ehetsz belőle egy fél tányérnyit :) :)

    VálaszTörlés
  3. Még sosem csináltam, de imádom

    VálaszTörlés
  4. Bianka ! kiveszed a husit és mindjárt vega lesz, de akkor meg mit ér ? :)))

    VálaszTörlés