2010. november 30., kedd

Tejszínes gombamix szélesmetélttel

Az egyik nagyáruház hűtőpultjában találtam rá erre a gombamixre, ami igencsak nagy kedvencünkké vált. Sok-sok fajta gomba van benne, s ezért az íze is irtó finom. Természetesen egy jó pár kiegészítővel azért megbolondítottam.
Egy evőkanál olajon egy nagy fej -apróra vágott- sonkahagymát megpuhítottam, 1 db zöldpaprikával, 1 db nagy paradicsommal gazdagítottam, majd hozzátettem a gombamix felét (Az egy adag gombamix ugyanis minimum 4 személyre van tervezve) Még igy is, hogy csak a felét tettem bele, jó nagy adag készült belőle.)
Amikor a gombák a hagymával, paprikával, paradicsommal jócskán összeérlelődtek (kb 15 perc), 1 kávéskanál piros füszerpaprikával szinesítettem, majd 2 dl tejszinnel besűrítettem.
Ezalatt az idő alatt a hozzávaló széles metéltet sós, lobogó vizben kifőztem.


Tálalásnál a tésztára halmoztam a tejszínes gombamixet, s a tetejére még egy kis sajtot is reszeltem.

2 megjegyzés:

  1. Imádom, főleg, hogy gombás

    VálaszTörlés
  2. Bianka! Mi is nagyon szeretjük a gombát, legyen az bármilyen. Ennek a mixnek külön örültem, mert nagyon sok féle gomba van benne és jó kis gazdaságos csomag is.

    VálaszTörlés