2010. július 9., péntek

Zöldborsó leves csak úgy egyszerüen :))

Viki egyszerű konyhájából, egy igazán egyszerű, s mondhatni fél óra alatt elkészült zöldborsó leves, ami előétele volt a muffinoknak :)))
1 evőkanál kacsazsirt lábasban felmelegítettem, gyorsan beletettem az összes zöldségfélét (mindenből egy keveset)
sárgarépa, karfiol, karalábé, zellerkocka, pár darab friss fokhagymagerezd . Az egészet megsóztam, kavartam rajta egyet-kettőt, s fél liter vizzel felengedtem.
Hütőmustra alkalmával rátaláltam egy csomag bacon kockára, na abból is egy kis adagot beletettem.
Amig ezek főttek, s miután a zöldborsóm nem friss, hanem fagyasztott volt, ezért azt külön egy arra alkalmas edényben mikróban előpuhítottam, 10 perc alatt. Ez azért is fontos, mert sokkal hamarabb megpuhul és még a színét sem veszíti el.
Hogy még gazdagabb legyen a leves, (a még tavasszal meggyúrt medvehagymával készített) kockatésztából is tettem bele.
Amikor már a tészta is majdnem megfőtt, beletettem az előre megpuhított zöldborsókat, s további 5 percig összefőztem.
Tálaláskor 1-1 vékony karika erőspaprikával bolondítottam meg.
Régen esett ilyen jól egy tányér leves :)))))






3 megjegyzés:

  1. Istnien néz ki! Nagyon szeretem!

    VálaszTörlés
  2. Jucy ! -

    Juci !

    szóval Jucik ! köszönöm, nagyon guszta és fincsi volt tényleg :))

    VálaszTörlés