2020. július 19., vasárnap

Cukkini - közepén sajttal - kukoricapelyhes panírban

 Cukkini -közepén- sajt.




A panír a szezámmagos csikemell panírja.  
2 db közepes nagyságú cukkinihez

2 db tojás 
5 evőkanál liszt
2 evőkanál étkezési keményitő
kb 2 evőkanál olaj
1/2 csomag sütőpor
viz (kb 1 dl) 




Elkészítése: 


Az összes hozzávalót egy tálban összekevertem a víz kivételével.
A vizet utoljára adagoltam hozzá és egy jó sűrű palacsintatészta minőségű masszát kevertem ki.



A cukkinit megmostam, felkarikáztam (szük 1 cm-es szeletekre), besóztam és állni hagytam. kb 1 órát.



A kukoricapelyhet egy zacskóba raktam és nyujtófával átgörgettem, hogy kisebb darabokra törjön



Amig az olaj felforrósodott, addig elkezdtem panírozni a cukkiniket.



Először is (lapka sajtot hasznátam) a sajtot 4 felé vágtam, s az igy kapott kis kockákat két karika cukkini közé tettem. Villával belemártottam a masszába, majd a kukoricapehelyben. Kezemmel kicsit gombóccá formáltam és a forró olajba raktam. (Azért annyira ne legyen ám forró, inkább olyan jó kis meleg, nehogy pillanatok alatt megégjen a panir)



Igy is nagyon hamar elkészül.

Köretnek barna rizst, vele főtt sárgarépa kockákkal fogyasztottuk.



2 megjegyzés:

  1. Hogy tudod gombóccá görgetni a cukkini karikákat? Nincsenek ezek inkább lereszelve?

    VálaszTörlés
  2. Nyugodj meg, nincsenek lereszelve. Fel vannak karikázva. Két karika közé teszem a sajtot. Utána minden oldalról belemártom a nagyon masszív masszába, ezután pedig az összetört kukoricapehelybe. Tulajdonképpen a massza és a kukoricapehely a kezemben formálja majdnem gombóccá. De egyébként a fotón is látható, hogy nem laposak.

    VálaszTörlés