Egy adag
Hozzávalók: (zárójelben dupla adag)
20 dkg liszt (40 dkg)
20 dkg rétesliszt (40 dkg)
15 dkg főtt krumpli (30 dkg)
12,5 dkg vaj (25 dkg)
1 nagy tojás (2 db nagy tojás)
1 tojássárga (2 db tojás sárgája)
+ 1 tojás a kenéshez (+2 tojás)
5 evőkanál fehérbor (10 evőkanál fehér bor)
15 dkg tejföl (30 dkg tejföl)
3 dkg élesztő (6 dkg élesztő) (2 tasak instant)
1 teáskanál cukor (2 teáskanál cukor)
25 dkg tepertő (50 dk tepertő)
só (só) 0
bors (bors)
Elkészítése:
Egy keverőtálba összemorzsoljuk a lizstet, a vajat, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a főtt, tört krumplit, a tejfölt, a sót, a cukrot és a fehérbort.
A tésztát alaposan dolgozzuk össze és lisztezett felületen simára gyúrjuk.
Visszatesszük a tálba, letakarjuk konyharuhával és kb. 30 percig kelesztjük langyos helyen.
A tepertőt krémesre daráljuk, majd sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
A tésztát kb. félujjnyi vastagra nyújtjuk és megkenjük a tepertőkrémmel.
Hajtogatjuk kétszer és kenjük tepertőkrémmel, majd konyharuhával letakarjuk újabb 30 percig kelesztjük.
A pihentetett tésztát kiszaggatjuk (kicsiket) pogácsaszaggatóval, (nagyokat) pohárral.
Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
A nagyoknak 22 perc, míg a kicsinek 18 perc kellett a sütéshez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése