2016. szeptember 10., szombat

Zöldbab üvegekbe zárva

Zöldbab télire, hogy a nyár ízeit akkor is érezhessük, mert amit mi saját magunk rakunk üvegbe, tartósítószer nélkül, az az igazi :-) 


Hozzávalók és elkészítés

5 kg zöldbab (nekem ennyi volt, de tetszés- és igény szerint bármennyi)
Só 


A zöldbabot megmostam, feldaraboltam. Tisztára mosott üvegekbe raktam. Minden üvegre 1 kávéskanál sót tettem és csapvízzel felöntöttem. 
Kupakkal lezártam és befőző automatában 100 fokon 120 percig hőkezeltem. 
(Nem fog szétfőni, finom roppanós marad)


Főzéskor (levesnek, főzeléknek, kaprot adok hozzá, tejszínnel vagy tejföllel sűrítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése