Néha vágyunk egy kis sósra, de amikor olyan nehéz elfogadni, hogy nem nyúlhatunk mindenhez.........
akkor jön egy óriási kihívás és hozzá kell fogni, sikerülni fog.
S mindjárt négyszeres adag készült belőle, mert annyira dicsérték az egyik Csoportban a FB-on.
Itt az egyik változatot írom le, de az eredeti receptet a linkre kattintva találjátok meg.
S miután olyan sok féle képpen sokan megsütötték, én úgy döntöttem, hogy akkor próba, és 4 fajta lisztből készült az enyém. S óriási sikerrel járt. Nagyon finom lett. S még azt is megtapasztalhattam, hogy másnap még finomabb, mint sütés után.
Mákos-szezámos kréker
Szilveszterre megsütöttem a Vera féle krékert. Nagyon jó. Bármikori otthoni nassolásra vagy buliba kiváló gm ropogtatnivaló. Ez utóbbi esetén feltétlen egy nagyobb tállal süssünk
Hozzávalók:... (Varga Endre változata)
- 15 dkg Alfa-mix
- 7,5 dkg margarin (szerintem sok más zsiradék is jó lehet)
- 7 dkg tejszín (ez most így súlyban van megadva)
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál szezámmag
- 3 teáskanál egész mák
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd liszttel (nálam rizsliszttel) beszórt lapon kinyújtjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Ekkor megszórjuk a tetejét szezámmaggal és/vagy mákszemekkel, felvágjuk mondjuk 2x2 centis kockákra és sütőpapíros tepsiben 185 fokon 8-12 perc alatt készre sütjük.
A széleken lévők laposabbak maradtak, a középsők pufi párnák lettek, de mind finom smile hangulatjel
Fázisfotókkal és tejmentesen Nutri Freeből Vera blogján: (ez az eredeti recept)
- 15 dkg Alfa-mix
- 7,5 dkg margarin (szerintem sok más zsiradék is jó lehet)
- 7 dkg tejszín (ez most így súlyban van megadva)
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál szezámmag
- 3 teáskanál egész mák
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd liszttel (nálam rizsliszttel) beszórt lapon kinyújtjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Ekkor megszórjuk a tetejét szezámmaggal és/vagy mákszemekkel, felvágjuk mondjuk 2x2 centis kockákra és sütőpapíros tepsiben 185 fokon 8-12 perc alatt készre sütjük.
A széleken lévők laposabbak maradtak, a középsők pufi párnák lettek, de mind finom smile hangulatjel
Fázisfotókkal és tejmentesen Nutri Freeből Vera blogján: (ez az eredeti recept)
S mindehhez képest most következk az én változatom.
Kokusz liszt, szezam liszt, Schar farina es Nutri free mix per pane liszt. Mindegyikbol 15 dkg. Kacsazsirral es (tejszin helyett) tojassal keszult. (mivel négyszerese az eredeti receptnek minden hozzávaló, a tojás is négyszeres, tehát összesen 4 db) Gondoltam nem aprozom el. Lassuk azt a sokfajta lisztet egyutt, hogy mukodnek? Mukodtek.
Hatalmas siker és öröm, végre lehet valamit nassolni is :)
mi az az alfa mix?
VálaszTörlésKedves névtelen!
VálaszTörlésAz Alfa mix az egy gluténmentes liszt. Bio boltokban lehet kapni.