2015. november 14., szombat

Bőrös malac karaj lecsósan

Maradt még a hűtőszekrényben bepácolva 2 db bőrös malackaraj. Ahogy elnéztem, nem igazán lett volna elég csak úgy egymagában a tányéron. Na de mit is köretnek? Isteni szikra kipattant, s a nyáron -télire- eltett- készre főzött lecsóból elővettem 1 üveggel. 


A bepácolt  malackarajokat sütőzacskóba rakva, sütőt 200 fokra előmelegítve, majd 180 fokra beállítva szép pirosra megsütve.......... 
Ugye, milyen egyszerű? - és nem beszélve arról, hogy összeállítása sem tartott 5 percig. Minden ment magától. 

Pác anyag: Magos mustár, Házi paprika krém, Só, Citrom bors, Fokhagyma, Tökmag olaj. 
Ezeket összekevertem és egyenként megkenegettem a karaj szeletek mindkét oldalát. Ezek már 5 napig álltak a pácban. 


A nyáron eltett -készre főzött- lecsós üveget kibontottam. Egy magas falú serpenyőbe borítottam. Ráültettem a megsült karaj szeleteket és átforrósítottam az egészet. 


Így lehet időt spórolva gyorsan finomat készíteni a konyhában. 
A lecsó (és a finom pörkölt alap) elkészítése ITT olvasható 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése