2014. május 19., hétfő

Tejszínes spárgás spagetti

Tejszínes, spárgás, baconos spagetti a mi kedvünk szerint.
 
 
Hozzávalók 2 személyre
 
25 dkg spagetti
30 dkg tisztított zöld spárga
10 dkg apró kockára vágott bacon
2 dl habtejszín
citrombors
chilli pehely
 
 
Elkészítés
 
Enyhén sós vízben kifőzzük a spagettit.
Amíg a spagetti fő, addig elkészítjük a spárgát. A zöld spárgát ketté törjük -ott, ahol saját magától engedi törni, ugyanis az alsó része fás lehet. Forrásban lévő vízben 2-3 percig főzzük, majd kiszedjük és hideg vízbe rakjuk.
Egy serpenyőben félig kiolvasztjuk a bacon kockákat, majd egy kistányérra kiszedjük. A szalonnából kisült zsíradékba beletesszük a spárga darabokat. 3-4 percig fedő alatt pároljuk, majd ráöntjük a 2 dl tejszínt, megszórjuk -ízlésünk szerint- citromborssal és chilli pehellyel. Addig pároljuk (főzzük) amíg besűrűsödik.
A spagettink megfőtt, leszűrjük és beleborítjuk a serpenyőbe. Összekeverjük a tejszínes baconos, fűszeres spárgával. Azonnal tálaljuk.
Az ötletadó Citromhab volt, de én másképp készítettem. Így is nagyon finom volt.