Rántott csírkemáj, mert nagyon szeretjük
0,5 kg csírke máj
2 dl tej
1 mokkáskanál citrombors
csipet só (amit a panírba keverünk)
panír
olaj a kisütéshez.
Köretnek:
provance fűszerkeverékkel szórt sós burgonya (2 óriás krumpli)
frissen szeletelt zöldsaláta, fehér és kék szőlő borecettel meglocsolva
Elkészítés:
A csírkemájat letisztítjuk a hártyáktól, majd kevés fokhagymás tejben kiáztatjuk.
Fokhagymás pirított kenyérből panírt készítünk. (késes robotgéppel finomra daráljuk) Hozzáadjuk a sót, a citromborsot és a tejben kiáztatott májat először lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk, s a fokhagymás, citromborsos panírban megforgatjuk. Kezünkkel jól rátapasztjuk a májra a panírt.
Az olajat felforrósítjuk, belerakjuk a panírozott csírkemájakat és szép pirosra kisütjük.
Papírtörlőn leszárítjuk a lecsöpögő olajat.
Tálaláskor a sós vízben főtt krumplit provance fűszerkeverékkel megszórjuk.
Az apróra szelt zöld (vegyes) salátát fehér és fekete szőlő borecettel spricceljük le.
Imádom a csirkemájat, rántva meg pláne :))
VálaszTörlés