2014. január 9., csütörtök

Csirke felsőcombok savanyúkáposztán, fehérborban sütve

Olyan ételt kellett kitalálnom, aminek elkészítése nagyon kevés időt igényel, s nem is kell felügyelni amíg elkészül. Hirtelen  ötletből jött ez a finomság. Savanyúkáposztára rakott fűszerezett csirke felső combok. Fehérborban sütve. Tetejéről elmaradhatatlan az igazi házi szalonna.
 
Hozzávalók és elkészítés
 
Személyenként 1 jó nagy darab csirke felsőcomb (nálam 6 db)
1 kg apróra vágott savanyú káposzta (olyan igazi piaci)
6 szelet érlelt fehér szalonna
só és tartósítószermentes fűszerkeverék
1,5 dl fehér bor
 
Egy nagyobb tepsit kibélelünk a savanyú káposztával, Elterítjük és hat felé vágjuk egy éles késsel, Ezt azért, hogy amikor tálalásra kerül a sor, sokkal könnyebb kiszedni. Minden káposzta kockára ráültetünk 1 db felső csirkecombot. A csirkecombokat előtte sóval és baromfi fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük. A húsok tetejére egy szelet érlelt fehér szalonnát -amit előtte bevagdosunk- teszünk. Felöntjük az egészet 1,5 dl fehérborral. Fóliával betakarjuk és kb 1 óra alatt készre sütjük. Ha előmelegített sütőbe rakjuk, akkor a sütési idő kevesebb. Az idő letelte előtt  5 perccel levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük a csirkecombokat. Erre az időre a szalonnaszeleteket leszedjük a húsról, nehogy megégjen.
 

 
Jó étvágyat !

4 megjegyzés:

  1. Ez mennyire jó... Totál a szájízünk :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Druszám! "csak" ennyire van igazad :) jó is, meg a szájíz is :))))

      Törlés
  2. Ezt nevezem! Csak sok legyen belőle.... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csavi! Ezt aztán már Te is el tudod készíteni, de ha mégsem................... hát írj, hogy mikor ismételjek :)

      Törlés