2012. december 9., vasárnap

Sonkás, zöldséges, sajtos penne


Hozzávalók :
 
25 dkg penne tészta, amit enyhén sós, kissé olajos vízben kifőzünk.
 
Amíg a tészta fő, addig elkészítjük a hozzávalókat.
 
1 kanál mangalica zsír
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál házi paprikakrém  (sózott)
5 dkg fagyasztott gombaszeletek
10 dkg selyemsonka
2 marék francasaláta zöldségalap (zöldborsó, sárgarépa)
5 dkg sajt.
 
Elkészítése:
A zsíradékot felolvasztjuk, a hagymát apró kockára vágjuk és a zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott gombaszeleteket, a házi paprikakrémet, a kockára vágott sonkát és a franciasaláta zöldségalapot. Fedő alatt kb 8 perc alatt puhára pároljuk. Ha ezzel elkészültünk, hozzárakjuk a kifőtt penne tésztát, összeforgatjuk, még egy fél percig átmelegítjük.
Reszelt sajttal tálaljuk.
Elkészítése a félórás kategóriába tartozik.

6 megjegyzés:

  1. De szeretem az ilyen ételeket:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati, köszönöm. Mi is nagyon-nagyon szeretjük. Nem csak az íze miatt, hanem azért is, mert fél óra alatt kész és már ebédelhetünk is.

      Törlés
  2. Finom is gyors is ügyes vagy Viki! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm az ötletet, pont van mindenem most itthon, holnap ez lesz az ebéd.
    Hopá! Mit látnak szemeim Vikinek van facebookja! Ez igen! Az enyémek is rágják a fülemet, de még nem vettem rá magam. Nj, nj, nj!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juci! Nem fogsz benne csalódni :)
      Facebook ??? - hát tudod nekem már többször volt, többször le is töröltem, de ez az utolsó most már marad, mert elég sok barátság alakult ki, s amit észrevettem, hogy a blogok is szinte átköltöztek a FRÁSZBUK-ra :)

      Törlés