Hozzávalók
4 vékony szelet csirkemell
1 fej (kisebb) vöröshagyma
5 dkg kockára vágott (fagyasztott) gomba
1 teáskanál paprika krém
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál zsír (esetleg olaj)
Körethez
1 tasak (12,5 dkg) barna rizs
só
Elkészítés:
A csirke mell szeleteket hosszában -éles késsel- vékonyan végig huzzuk. Vigyázzunk, nehogy átvágjuk, mert akkor csíkok lesznek belőle.
Egy serpenyőben a zsíradékot felolvasztjuk, az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük benne. Hozzáadjuk a felkockázott gombát, a paprika krémet. Lefedjük és egy percig rajta hagyjuk a fedőt. Ekkor ráhelyezzük a csirke mell szeleteket, s újra lefedjük. A tűzhely hőfokát a legalacsonyabbra vesszük. Kb 15 perc alatt elkészül. Utólag -kóstolás után- sózzuk ha kell, de vigyázni kell, mert a paprikakrém sóval tartósított.
Ezalatt az idő alatt egy lábasban vizet teszünk fel forrni, megsózzuk, beleszórjuk a rizst, lefedjük. Az órát 20 percre beállítjuk, s amikor csörög, akkor elkészült a köretünk. Még csak kavarni sem kell.
Egy tasak rizsmennyiség (12,5 dkg) kb 2 dl, így a víz mennyisége 4 dl volt, s ez pontosan annyi, amennyi ahhoz kell, hogy finom puha legyen és ne is ragadjon össze.
Savanyúságnak uborkát kínálunk mellé.
Elkészítési ideje 30 perc !!!! ami nagyon fontos, hogy az ember lánya az életének nagy részét ne a konyhában töltse.
Bizony, kellenek az ilyen gyors és finom receptek:)
VálaszTörlésKatikám! Én csak ilyeneket választok. Gyors, finom, egyszserű, s ráadásul szeretjük is.
Törlés