2011. július 9., szombat

Juhturós gnocchi



Hozzávalók és elkészités:



1 kg lisztes krumplit  héjában megfőztem és meghámoztam, majd krumplinyomón átnyomtam. Lisztezett nyujtódeszkán szétteritettem, igy hagytam, hogy kihüljön. Amikor kihült hozzáadtam 1 db tojást, egy kevés vajat, és 1 teáskanál sót.

Összedolgoztam, de menetközben folyamatosan adagoltam hozzá tovább lisztet és két evőkanál búzadarát. Addig adagoltam a lisztet, amig összeállt a tészta, de jó puha volt és a kezemtől elvált.



Egy nagyobb lábasban vizet tettem fel forrni, amig a víz melegedett, addig a gnocchikat megformáztam. A tésztából maréknyi gombócot elvettem, majd kisodortam hosszu rúd formára és kb 3 cm-es darabokra elvágtam.

Jött a türelemjáték.    Egyenként villával megbordáztam a gnocchikat.

Forró lobogó vizben addig főztem, amig feljöttek a víz tetejére.

Leöblíteni nem szabad, mert akkor nem ragad rá tökéletesen amivel tálalni szeretnénk.

Én ebben az esetben juhturóval, tejföllel, és kisütött húsos szalonnával tálaltam.



3 megjegyzés:

  1. Vikikém ez nagyon guszta azzal a szalonnával.Olyan éhes lettem, most betudnám falni az egészet. Nálunk csak én szeretem a gnocchit, és így ritkán állok neki, na de most belakok itt nálad.:)

    VálaszTörlés
  2. Most nyelek nagyokat! Nálam bármi jöhet amin juhtúró van, pláne, ha még tejföl és sült szalonna is:) Mennyei lehet! Ha egy kicsit hűvösebb lesz mindenképpen kipróbálom, ilyen hőségben nincs idegrendszerem pepecselni:)

    VálaszTörlés
  3. Ami juhtúróval készült csak isteni lehet

    VálaszTörlés