Hozzávalók és elkészités:
1 kg lisztes krumplit héjában megfőztem és meghámoztam, majd krumplinyomón átnyomtam. Lisztezett nyujtódeszkán szétteritettem, igy hagytam, hogy kihüljön. Amikor kihült hozzáadtam 1 db tojást, egy kevés vajat, és 1 teáskanál sót.
Összedolgoztam, de menetközben folyamatosan adagoltam hozzá tovább lisztet és két evőkanál búzadarát. Addig adagoltam a lisztet, amig összeállt a tészta, de jó puha volt és a kezemtől elvált.
Egy nagyobb lábasban vizet tettem fel forrni, amig a víz melegedett, addig a gnocchikat megformáztam. A tésztából maréknyi gombócot elvettem, majd kisodortam hosszu rúd formára és kb 3 cm-es darabokra elvágtam.
Jött a türelemjáték. Egyenként villával megbordáztam a gnocchikat.
Forró lobogó vizben addig főztem, amig feljöttek a víz tetejére.
Leöblíteni nem szabad, mert akkor nem ragad rá tökéletesen amivel tálalni szeretnénk.
Én ebben az esetben juhturóval, tejföllel, és kisütött húsos szalonnával tálaltam.
Vikikém ez nagyon guszta azzal a szalonnával.Olyan éhes lettem, most betudnám falni az egészet. Nálunk csak én szeretem a gnocchit, és így ritkán állok neki, na de most belakok itt nálad.:)
VálaszTörlésMost nyelek nagyokat! Nálam bármi jöhet amin juhtúró van, pláne, ha még tejföl és sült szalonna is:) Mennyei lehet! Ha egy kicsit hűvösebb lesz mindenképpen kipróbálom, ilyen hőségben nincs idegrendszerem pepecselni:)
VálaszTörlésAmi juhtúróval készült csak isteni lehet
VálaszTörlés