2011. április 12., kedd

Sonkás pulykacsíkok sajtszósszal

Mi sem egyszerűbb, ha van egy kis maradék főtt makaróni, csak meg kell hozzá találni a már semmire sem elég apróságokat a hűtőszekrényben. Nos én találtam egyetlen szelet pulykamellet, pár deka főtt sonkát, pár nappal ezelőtt lereszelt sajtot, s így indult egy újabb projekt a maradékok hasznosítására.


Nem kellett mást tenni, mint  wokba parányi olajat tenni, hozzáadni a felcsíkozott egyetlen pulykamell szeletet, amikor kifehéredett a husi, tovább hozzáadni a kockára vágott főtt sonkát, s majdnem a legvégén egy közepes nagyságú fehér hagymát szinte péppé zúzva. Sonkát ismerve, hogy egy kicsit sós, előbb kóstoltam, s csak ezután pótoltam egy parányi ízesítővel, mégpedig kevés fehérborssal.

A reszeltsajtot (kb 7 dkg volt) 2 dl főzőtejszínnel összekevertem, s forrpontig melegítettem. Amikor mindezekkel kész voltam, a maradék makarónit pár percre forróvízbe tettem, majd leszűrtem.
Kiadagoltam két tányérra, ráraktam a pulykacsíkokat, a sonkakockákat, majd a kevéske sajtszószt, s tányéronént 2 percre a mikró grill fokozatára betettem.

Ez egy nagyon-nagyon hamar elkészülő étel, csak legyen hozzá elég -már megunt- maradékunk a hűtőszekrényben :) :)

4 megjegyzés: